Σάλος με δηλώσεις Κυρανάκη για το ναυάγιο στη Πύλο – Σφοδρή αντίδραση του “γαλάζιου” ναυάρχου Καραδήμα

 Σάλος με δηλώσεις Κυρανάκη για το ναυάγιο στη Πύλο – Σφοδρή αντίδραση του “γαλάζιου” ναυάρχου Καραδήμα

«Η Ελλάδα δεν είχε υποχρέωση να ασχοληθεί με ένα περιστατικό που αφορά τη Λιβύη και την Ιταλία», σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κυρανάκης, αναφερόμενος στο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου. «Δεν γίνεται όλες οι δυστυχισμένες χώρες του πλανήτη, όλες οι χώρες φτώχειας -όπως αναφέρει ο κ. Φάμελλος- να στείλουν τους ανθρώπους τους στην Ευρώπη. Πρακτικά είναι αδύνατον και δεν το θέλουν αυτό οι κοινωνίες.

Επίσης, δεν θέλουμε να πεθαίνουν άνθρωποι στη Μεσόγειο. Γι’ αυτό και στην Ελλάδα, εξασφαλίσαμε τη θωράκιση των θαλάσσιων συνόρων και γι’ αυτό οι διακινητές επιλέγουν άλλες οδούς.

Δεν είναι τυχαίο ότι δεν επιλέγουν σε μαζικό βαθμό -όπως συνέβαινε επί ημερών σας- τα θαλάσσια σύνορα του Αιγαίου. Επιλέγουν μία πιο επικίνδυνη οδό, από τη Λιβύη για την Ιταλία.

Παρόλο που η ελληνική πολιτεία δεν είχε υποχρέωση να ασχοληθεί με ένα περιστατικό που αφορά τη Λιβύη και την Ιταλία, έστειλε το Λιμενικό και καλά έκανε», είπε αρχικά στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα».

Σε εκείνο το σημείο, παρενέβησαν οι παρουσιαστές της εκπομπής και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φάμελλος, λέγοντας στον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ πως «η ευθύνη είναι δική μας».

Στη συνέχεια, ο κ. Κυρανάκης κατέληξε, λέγοντας «θέλω να ολοκληρώσω τη φράση μου γιατί είναι σημαντικό και δεν θέλω να μείνουν εντυπώσεις. Η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση να ασχοληθεί, με ένα καράβι που ξεκινάει από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία. Από τη στιγμή που υπάρχει ναυάγιο, το ελληνικό Λιμενικό έσπευσε αμέσως και καλά έκανε.

Αν δεν υπήρχε ναυάγιο, προφανώς δεν θα είχε ασχοληθεί ούτε ο κ. Φάμελλος και θα ερχόταν εδώ σήμερα το πρωί, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ και δεν θα έλεγε απολύτως τίποτα. Τώρα που υπάρχει και το Λιμενικό έκανε τη δουλειά του, αντί να πει ότι η Ελλάδα έσπευσε και βοήθησε αυτούς τους ανθρώπους, όσους μπόρεσε να σώσει όπως το κάνει καθημερινά στις θάλασσες του Αιγαίου, ξαναλέει ότι η Ελλάδα έχει ευθύνη για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται. Αυτή είναι μια αντεθνική στάση».

Ναύαρχος Καραδήμας κατά Κυρανάκη: “Είναι άσχετος και πολιτικά επικίνδυνος – Κ. Μητσοτάκη εξαφανίστε τον”

Την σφοδρή αντίδραση του “γαλάζιου” ναυάρχου Χρήστου Καραδήμα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κώστα Κυρανάκη περί μη ελληνικής ευθύνης για το ναυάγιο της Πύλου.

Ο ναύαρχος Καραδήμας έγραψε στο Facebook:

«Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κυρανάκης, αναφερόμενος στο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου σχολίασε ότι «Η Ελλάδα δεν είχε υποχρέωση να ασχοληθεί με ένα περιστατικό που αφορά τη Λιβύη και την Ιταλία».

Υπενθυμίζεται ότι το όλο σκηνικό και το ναυάγιο του αλιευτικού με τους λαθρομετανάστες έλαβε χώρα εντός της Ελληνικής ΙMO SAR REGION, με ότι προβλέπει για την περίπτωση αυτή η International Convention on Maritime Search and Rescue (SAR) του 1979 που τέθηκε σε ισχύ την 22 June 1985.

Αγαπητέ κύριε Μητσοτάκη, εμείς οι ψηφοφόροι των νοτίων προαστίων διαπράξαμε ένα τεράστιο λάθος και ψηφίσαμε στις πρόσφατες εκλογές τον εν λόγω ανεκδιήγητο κύριο.

Αναγνωρίζουμε το λάθος μας αλλά θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να εξαφανίσετε τον εν λόγω κύριο από τον νεοδημοκρατικό χάρτη.

Ο κύριος είναι όχι μόνο άσχετος αλλά και παρουσιάζει υψηλού επιπέδου πολιτική επικινδυνότητα».

Σχετικά Άρθρα