Πύλος: 8 Αιγύπτιοι ελέγχονται ως ύποπτοι για διακίνηση – Ανάμεσά τους και ο καπετάνιος (vid)

 Πύλος: 8 Αιγύπτιοι ελέγχονται ως ύποπτοι για διακίνηση – Ανάμεσά τους και ο καπετάνιος (vid)

Στο Λιμεναρχείο της Καλαμάτας έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης ο επικεφαλής της Frontex, Χανς Λάιτενς προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση, καθώς μέχρι στιγμής 8 άτομα έχουν περάσει από την προανακριτική διαδικασία ως ύποπτοι για την παράνομη μεταφορά των δεκάδων μεταναστών με αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Αιγύπτιους που φέρονται ως ύποπτοι για διακίνηση.

«Είμαι εδώ για να κατανοήσω καλύτερα τι συνέβη και τον ρόλο της Frontex. Είμαι εδώ επίσης για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου και τη βοήθειά μου στους Έλληνες συναδέλφους που έκαναν ό,τι περισσότερο μπορούσαν για να σώσουν ζωές» είπε ο κ. Λάιτενς. Όπως είπε η καρδιά του είναι με τα θύματα και τις οικογένειές του ενώ τόνισε ότι μόλις έμαθε για το δυστύχημα άλλαξε το πρόγραμμα του για να έρθει στην Καλαμάτα. «Είναι ένα φρικτό γεγονός», σημείωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, διέψευσε την πληροφορία ότι ο καπετάνιος είχε εγκαταλείψει το υπέρφορτο αλιευτικό πριν βυθιστεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σαφώς και ο καπετάνιος είναι στους ανθρώπους που ελέγχονται».

Σχετικά Άρθρα