Ολόκληρος ο διάλογος της Σακελλαροπούλου με τους πολίτες στην Πύλο – Αντιπαράθεση σε έντονο τόνο χωρίς βρισιές (vid)

 Ολόκληρος ο διάλογος της Σακελλαροπούλου με τους πολίτες στην Πύλο – Αντιπαράθεση σε έντονο τόνο χωρίς βρισιές (vid)

Η φραστική αντιπαράθεση που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, καταγράφεται αναλυτικά στο πιο κάτω βίντεο.

Τα μέλη ανθρωπιστικών οργανλωσεων υποστήριξαν ότι είναι παράλογο η κ. Σακελλαροπούλου να συμφωνεί με το φράχτη στον Έβρο αλλά παράλληλα να στηρίζει τους μετανάστες, ενώ κατά την αποχώρησή της από το σημείο φώναξαν «ντροπή».

Αναλυτικά ο διάλογος:

Πολίτης: «Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τη δική σας προεδρία τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει (!) στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο»…

ΠτΔ: «Σκεφτείτε,αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε».

Πολίτης: «Κι εσείς τι κάνατε γι’ αυτό;»

ΠτΔ: «Θα το λύσουμε εσείς κι εγώ τώρα εδώ;»

Πολίτης: «Εσείς ήρθατε εδώ»

ΠτΔ: «Ναι γιατί όταν ακούω φωνή έχω μια προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος, σας ακούω»

Πολίτης: «Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωρυχία και εδώ και αλλού και στα Τέμπη

ΠτΔ: Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου. 

Πολίτης: Την προστασία της πατρίδας την είδαμε με τους 59 νεκρούς. 

ΠτΔ: Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι…

Πολίτης: Σας παρακαλώ πολύ. Εμείς δεν κατεβαίνουμε σε εκλογές, είναι ντροπή αυτό, ντροπή»

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε δηλώσεις του στο ΚΟΝΤΡΑ TV ένας εξ αυτών τόνισε πως δεν είχε καμία πρόθεση να επιτεθεί στην κυρία Σακελλαροπούλου:

«Εμείς δεν είχαμε κανένα  σκοπό να αντιπαρατεθούμε πόσο μάλλον να επιτεθούμε σε καμία κυρία Σακελλαροπούλου. Βρεθήκαμε εκεί ως νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ από το πρωί για να συμπαρασταθούμε στους επιζώντες αυτού του τραγικού ναυαγίου. Εκπλαγήκαμε που βρέθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατίας στο σημείο σε μια λογική που μας θύμησες τα Τέμπη. Σε μια τέτοιου μεγέθους τραγωδία θεωρήσαμε πως θα έπρεπε να υπάρχει σεβασμός από μια πολιτειακή παράγοντα που πριν από μερικές μέρες φωτογραφιζόταν στον φράκτη του Έβρου. Εκτιμάμε ότι ήταν για άλλη μια φορά ένα σόου».

Σχετικά Άρθρα