Ναυάγιο στη Πύλο: Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

 Ναυάγιο στη Πύλο: Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Διαδηλώσεις για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου, πραγματοποιούνται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε Πάτρα, Καρδίτσα και Καλαμάτα, Ειδικότερα στην Αθήνα, οργανώσεις, φορείς, σωματεία και πολίτες – κατά κύριον λόγο νεαρής ηλικίας – συγκεντρώνονται αυτή τη στιγμή στα Προπύλαια για να διαμαρτυρηθούν για την τραγωδία κατά την οποία βρήκαν φρικτό θάνατο τουλάχιστον 78 άνθρωποι, ενώ αγνοούνται πάνω από 560.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) που κάλεσε στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «οι δεκάδες νεκροί πρόσφυγες του ναυαγίου είναι μαζική δολοφονία της ρατσιστικής πολιτικής των κλειστών συνόρων».

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί οργανώσεις με τα πανό να δίνουν ήδη το στίγμα στη συγκέντρωση. “Κυβέρνηση και ΕΕ να σταματήσουν τις δολοφονίες στα σύνορα” γράφει το ΜέΡΑ25.

Το Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Αθήνας στο πανό του αναφέρει: “Πύλος: είναι έγκλημα – να μην αφήσουμε την αλληλεγγύη να ναυαγήσει”. “Ανοίξτε τα σύνορα, γκρεμιστεί τον φράχτη” γράφει το πανό της ΚΕΕΡΦΑ.

Ναυάγιο στην Πύλο: Σε εξέλιξη διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα
Ναυάγιο στην Πύλο: Σε εξέλιξη διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα

Παράλληλα στις 8 πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος τα σωματεία:

  • Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγ/κής Βιομηχανίας Ελλάδος
  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Αττικής
  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ)
  • Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής

«Οργή και απεριόριστη θλίψη πλημμυρίζει τις καρδιές και τη σκέψη όλων των εργαζομένων και του λαού στη χώρα μας, από το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου», τονίζεται στην ανακοίνωση των σωματείων.

Σε εξέλιξη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Από την Καμάρα και από το άγαλμα Βενιζέλου, σωματεία και συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το ναυάγιο με τους δεκάδες νεκρούς στα ανοιχτά της Πύλου.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 6μμ στην Καμάρα και αναμένεται να ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στο κάλεσμα τους οι διοργανωτές τονίζουν την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την προστασία των προσφύγων και ων μεταναστών, υποστηρίζοντας πως το χθεσινό ναυάγιο δεν ήταν ατύχημα αλλά δολοφονία.

Συγκεντρώσεις σε Πάτρα, Καρδίτσα και Καλαμάτα

Σε εξέλιξη βρίσκονται και συγκεντρώσεις στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου, στην Καρδίτσα στην κεντρική πλατεία και στην Καλαμάτα στο συντριβάνι, στο φανάρι Αριστομένους.

Σχετικά Άρθρα