Έκλεισε το εστιατόριο του Νουσρέτ στη Νέα Υόρκη: Είχε ανακηρυχθεί το χειρότερο στην πόλη

 Έκλεισε το εστιατόριο του Νουσρέτ στη Νέα Υόρκη: Είχε ανακηρυχθεί το χειρότερο στην πόλη

Τρία χρόνια αφότου ανακηρύχθηκε «Το χειρότερο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη», το εστιατόριο Salt Bae, του διάσημου σεφ Νουσρέτ Γκοκτσέ στο Μανχάταν έκλεισε. Ο Νουσρέτ άνοιξε το Salt Bae Burger σε μια πόλη που είχε εμμονή με την αναζήτηση του καλύτερου δυνατού μπέργκερ, και το κατάστημα στην Park Avenue είχε υποστεί έκτοτε μια ανώμαλη πορεία. Άνοιξε στα τέλη Φεβρουαρίου του 2020 – λίγο πριν η πόλη μπει σε λουκέτο λόγω της Covid-19 – και δέχτηκε κατηγορίες για σεξισμό, επειδή προσέφερε ένα δωρεάν, σε μέγεθος ορεκτικού, «γυναικείο μπιφτέκι» με λαχανικά σε ροζ ψωμάκια μόνο σε γυναίκες.

«Θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στις κυρίες», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του, Al Avci, στο Eater, ο οποίος εξήγησε ότι το κόλπο είχε βρει ανταπόκριση στο Ντουμπάι. «Δεν σκεφτόμασταν ότι θα ήταν σεξιστικό».

Αλλά το Salt Bae Burger προκάλεσε επίσης δυσφορία ως το σπίτι του χρυσού μιλκσέικ των 99 δολαρίων και του Gold Burger των 100 δολαρίων, το οποίο ήταν περικυκλωμένο σε χρυσό φύλλο αλουμινίου. Εν τω μεταξύ, όσον αφορά την ατμόσφαιρα, ο κριτικός του Eater Robert Sietsema έγραψε, «είχε όλη τη γοητεία ενός υπόστεγου αεροπλάνου».

Η New York Post το χαρακτήρισε «Δημόσια Απάτη Νο 1» που κόστισε 521,45 δολάρια για δείπνο για δύο άτομα και άφησε τους θαμώνες «να λαχταρούν ένα σνακ». Η σαλάτα των 25 δολαρίων αποτελούνταν από «μαρούλι iceberg ημερών και μυστηριώδη χόρτα με άγευστο κατσικίσιο τυρί και λίγα καρύδια, σταφίδες και σπόρους ροδιού».

Ο κριτικός των New York Times, Pete Wells, δήλωσε ότι είχε βιώσει κάτι περισσότερο από τη θεατρική εφαρμογή αλατιού στην παραγγελία του. «Είχα ένα παντελόνι που ο Salt Bae είχε καρυκεύσει σαν μπριζόλα», έγραψε.

Και πρόσθεσε: «Ο κύριος Γκοκτσέ έχει μόνο μία κίνηση, αλλά την εκτελεί με απόλυτη αυτοπεποίθηση, και όπως γνωρίζει όποιος έχει βρεθεί ποτέ σε πίστα, αυτό είναι αρκετό».

Σχετικά Άρθρα