Αποστολόπουλος: Είναι έγκλημα, να συλληφθούν άμεσα αυτοί που άφησαν τον κόσμο να πνιγεί

 Αποστολόπουλος: Είναι έγκλημα, να συλληφθούν άμεσα αυτοί που άφησαν τον κόσμο να πνιγεί

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, ο βραβευμένος ακτιβιστής και διασώστης, επιρρίπτει ευθύνες στις ελληνικές αρχές για μεγάλη καθυστέρηση στην επιχείρηση διάσωσης των ναυαγών προσφύγων και μεταναστών στην Πύλο, κάνει λόγο για, περίπου, 550 αγνοούμενους και ζητά «να συλληφθούν άμεσα αυτοί που άφησαν τον κόσμο να πνιγεί!». Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook, «δεν είναι ατύχημα, είναι δολοφονία», ενώ επισημαίνει ότι είναι πιθανότατα το μεγαλύτερο ναυάγιο στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει στο αλιευτικό επέβαιναν, περίπου, 750 άνθρωποι οι οποίοι ξεκίνησαν από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία και βούλιαξε κοντά στην Πύλο. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 79 νεκροί, ενώ έχουν διασωθεί 104, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν, περίπου, 550 αγνοούμενοι.

Στην ανάρτησή του αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν και από το ιταλικό λιμενικό και από την Frontex και από το Alarmphone το μεσημέρι της Τρίτης (13/6).

«Το ελληνικό λιμενικό γνώριζε από χθες το μεσημέρι για την βάρκα και ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΣΩΣΕ!», αναφέρει και υποστηρίζει ότι «το παράκτιο περιπολικό σκάφος του λιμενικού (Π.Π.Λ.Σ.) έφτασε δίπλα και απλά τους κοιτούσε! Η δικαιολογία; Οι πρόσφυγες δεν ήθελαν να διασωθούν! ».

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος αναφέρει ότι «προσπαθούν να ξεπλύνουν τις εγκληματικές τους ευθύνες κατηγορώντας τα θύματα του ναυαγίου επειδή ναυάγησαν! Όπως κατηγορούνται τα θύματα βιασμού επειδή βιάστηκαν» ενώ επισημαίνει ότι «το ελικόπτερο του ελληνικού λιμενικού τράβηξε αυτές τις φωτογραφίες χθες. Οι άνθρωποι φαίνονται ξεκάθαρα να κουνάνε τα χέρια τους, ζητώντας βοήθεια».

Και καταλήγει: «Αν τελικά πνιγούν στην προσπάθεια τους, θα φταίνε αυτοί που ναυάγησαν. Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο χυδαίο και κτηνώδες. Να συλληφθούν άμεσα αυτοί που άφησαν τον κόσμο να πνιγεί!».

Σχετικά Άρθρα