Ματαιώθηκε το ντιμπέιτ λόγω του πολύνεκρου ναυαγίου – Διαφωνία για τη νέα ημερομηνία – Το παρασκήνιο – Ποια δημοσιογράφος ανακίνησε το θέμα

 Ματαιώθηκε το ντιμπέιτ λόγω του πολύνεκρου ναυαγίου – Διαφωνία για τη νέα ημερομηνία – Το παρασκήνιο – Ποια δημοσιογράφος ανακίνησε το θέμα

Όπως έγινε γνωστό η διακομματική επιτροπή που συνεδριάζει εκτάκτως από τις 11 το πρωί αποφάσισε την αναβολή της τηλεμαχίας των αρχηγών. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθους λόγω της τραγωδίας στην Πύλο, ενώ τα κόμματα αναστέλλουν και τις προεκλογικές τους εκδηλώσεις μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητήθηκε νέα ημερομηνία για την διεξαγωγή της τηλεμαχίας, ωστόσο τα κόμματα δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν, κάτι που οδηγεί σε οριστική ματαίωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από χθες Τετάρτη που έγινε γνωστό το μέγεθος της τραγωδίας κόμματα και δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να συμφωνήσουν, αν θα γίνει, με τις διαβουλεύσεις να είναι έντονες. Τα κόμματα έλεγαν ότι δεν θα εμπλακούν και ήταν ευθύνη των δημοσιογράφων. Επίσης η ΕΡΤ έλεγε ότι είναι έτοιμη και είναι ζήτημα των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Ράνια Τζίμα, ήταν η πρώτη που έφερε ενστάσεις για το εάν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί το debate ή όχι με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας γύρος τηλεφωνημάτων μεταξύ του συντονιστή και των δημοσιογράφων που θέτουν τις ερωτήσεις.

Οι δημοσιογράφοι δεν συμφωνούσαν μεταξύ τους, καθώς ήταν μοιρασμένοι στα δύο, με τους μεν να λένε ότι δεν έπρεπε να γίνει και τους δε να αντιτείνουν ότι, παρά το ανθρώπινο της τραγωδίας, η ζωή πρέπει να συνεχιστεί από τη στιγμή που δεν υπάρχει εθνικό πένθος.

Τελικά μετά τις διαφωνίες το βάρος της απόφαση κλήθηκε να αναλάβει η διακομματική η οποία αποφάσισε το ντιμπέιτ να αναβληθεί.

Σχετικά Άρθρα