Τραγωδία στην Πύλο: Ξεπέρασαν τους 50 οι νεκροί από το ναυάγιο – Φόβοι για εγκλωβισμένους (εικόνες)

 Τραγωδία στην Πύλο: Ξεπέρασαν τους 50 οι νεκροί από το ναυάγιο – Φόβοι για εγκλωβισμένους (εικόνες)

Περισσότεροι από 50, για 58 γίνεται λόγος, είναι οι νεκροί στο ναυάγιο της Πύλου. Εκφράζεται, μάλιστα, έντονη ανησυχία για εγκλωβισμένους στο σκάφος που ανατράπηκε τα ξημερώματα.

Οι ναυαγοί επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος που είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία, ωστόσο, το σκάφος ανατράπηκε υπό άγνωστες -μέχρι στιγμής- συνθήκες.

Οι μετανάστες κάνουν λόγο για 700 άτομα πάνω στο σκάφος, ωστόσο, οι λιμενικές Αρχές εκτιμούν πώς πρόκειται για περίπου 500 άτομα. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Γιαπρακά για το OPEN, οι πρώτοι 100 διασωθέντες μεταφέρονται στην Καλαμάτα.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έχει ήδη στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την υποδοχή των ανθρώπων, προκειμένου να στεγαστούν και να λάβουν όποια βοήθεια χρειαστούν. Παράλληλα, σε ετοιμότητα όλα τα νοσοκομεία της Πελοποννήσου, σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθούν τραυματίες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι από Μέση Ανατολή και Αφρική.

Φόβοι για εγκλωβισμένους

Όπως μετέδωσε το OPEN, από το σημείο της τραγωδίας, υπάρχουν έντονη ανησυχία και φόβοι για εγκλωβισμένα άτομα στο αμπάρι του σκάφους.

Μάλιστα, φαίνεται πως πάνω στο αλιευτικό υπήρχαν και οι διακινητές, καθώς το σκάφος εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης από το Λιμενικό Σώμα και δύο άτομα αρνήθηκαν τη βοήθεια. Κατά πάσα πιθανότητα εκείνοι ήταν οι διακινητές που πλέον αναζητούνται, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Ωστόσο, άγνωστο είναι το πώς μετά από μερικές ώρες το πλοίο βυθίστηκε.

Τέλος, οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν, με τα στελέχη του Λιμενικού να εκφράζουν φόβους για τα εγκλωβισμένα άτομα.

Σχετικά Άρθρα