Τραγωδία στην Πύλο: Δεκάδες νεκροί στο ναυάγιο με μετανάστες – Διασώθηκαν περισσότεροι από 100

 Τραγωδία στην Πύλο: Δεκάδες νεκροί στο ναυάγιο με μετανάστες – Διασώθηκαν περισσότεροι από 100

Τουλάχιστον 17 σοροί και 100 διασωθέντες έχουν περισυλλεγεί από το Λιμενικό Σώμα 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, στα διεθνή ύδατα, μετά την ανατροπή αλιευτικού σκάφους με αδιευκρίνιστο αριθμό παράτυπων μεταναστών. Λίγο μετά τις 12, το Λιμενικό ενημέρωνε για ανάσυρση 32 σορών, ενώ εκφράζονται φόβοι για πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών καθώς κατά πληροφορίες στο σκάφος επέβαιναν εκατοντάδες μετανάστες- πιθανώς πάνω από 400!

Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού ναυαγών και μέχρι στιγμή οι διασωθέντες φτάνουν τους 104.

Το αλιευτικό βυθίστηκε άμεσα. Είχε αποπλεύσει από τη Λιβύη. Στελέχη του Λιμενικού εκτιμούν ότι θα αυξηθεί ο αριθμός τέτοιων περιστατικών, αφού αυξάνει ο αριθμός των μεταναστών οι οποίοι είτε από τα τουρικά παράλια, είτε από τη βόρεια Αφρική ταξιδεύουν κυρίως προς την Ιταλία για να κατευθυνθούν πιο εύκολα στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο super puma στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Όλοι οι διασωθέντες επιβαίνοντες του αλιευτικού σκάφους αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου έχει οργανωθεί υποδοχή σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό του ΛΣ, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, επτά παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Σχετικά Άρθρα