“Του έσπασα σαγόνι, μύτη, δόντια” – Η συμμορία των μπράβων που τρομοκρατούσε την Αττική

 “Του έσπασα σαγόνι, μύτη, δόντια” – Η συμμορία των μπράβων που τρομοκρατούσε την Αττική

Εκβίαζαν, “πωλούσαν” προστασία, αναλάμβαναν συμβόλαια ξυλοδαρμών και σκορπούσαν τον τρόμο. Ο λόγος για τα μέλη της συμμορίας μπράβων που εξάρθρωσε η Αστυνομία στα νότια προάστια.

Η αστυνομία έχει συλλάβει μέχρι στιγμής επτά άτομα κι αναμένεται να βγουν εντάλματα για τρία ακόμα.

Συνομιλείς τους έχουν καταγραφεί από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και σε μία από αυτές φέρεται να λέει ένας από αυτούς για ένα καταστηματάρχη στην περιοχή της Βούλας: «Τον έχω ”τσακίσει” στο ξύλο, τον έριξα κάτω και του έχω βάλει το όπλο στον κρόταφο, του έσπασα σαγόνι, μύτη και δόντια».

Μέσα σε αυτή την εγκληματική οργάνωση υπήρχαν και δύο αστυνομικοί οι οποίοι «χτυπούσαν» από τα τερματικά της αστυνομίας αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που έχει η ΕΛ.ΑΣ και τους ενημέρωναν να προσέχουν τους ελέγχους από αυτά τα αυτοκίνητα.

Η δράση τους

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η συμμορία είχε στρατιωτική δομή, με τα μέλη της να πηγαίνουν στα μαγαζιά σαν να παρελαύνουν, έτσι ώστε να προκαλούν τον τρόμο των ιδιοκτητών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Τα μέλη του κυκλώματος, σε βάρος των οποίων είχε σχηματισθεί δικογραφία, φέρεται να είχαν προχωρήσει σε εγκληματικές επιθέσεις με άγριους ξυλοδαρμούς, απόπειρες ανθρωποκτονιών κλπ., εναντίον ιδιωτών, μετά από παραγγελίες άλλων προσώπων με τους οποίους τα θύματα είχαν οικονομικές διαφορές κι άλλες διαμάχες.

Ακόμη, πωλούσαν προστασία σε δεκάδες καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Έδειραν επιχειρηματία μετά από απαίτηση αστυνομικών

Όπως έγινε γνωστό, το κύκλωμα εκβιαστών έδειρε ιδιοκτήτη μάντρας μετά από απαίτηση δύο αστυνομικών.

Οι δύο αστυνομικοί είχαν παραγγείλει και προπληρώσει 15.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο, και όταν αυτό δεν έφτασε στα χέρια τους, απευθύνθηκαν στη συμμορία για να επιτεθεί στον επιχειρηματία.

Σχετικά Άρθρα