Σκέψεις για αναβολή του debate εξαιτίας της τραγωδίας στη Πύλο με νεκρούς πρόσφυγες

 Σκέψεις για αναβολή του debate εξαιτίας της τραγωδίας στη Πύλο με νεκρούς πρόσφυγες

Για την Πέμπτη προετοιμάζονταν οι πέντε αρχηγοί των κομμάτων να αναμετρηθούν – για δεύτερη φορά – ενόψει της κάλπης ενώ μετά τις τραγικές εξελίξεις από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με τους νεκρούς πρόσφυγες, σε διεθνή ύδατα, όλα τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται σε βαρύ κλίμα και το debate φαίνεται πως θα αναβληθεί για κάποιες μέρες. Οι αποφάσεις δεν έχουν παρθεί ακόμα και κανέναν κόμμα δεν θέτει θέμα να μην γίνει το debate.

Η συζήτηση ξεκινά από τους δημοσιογράφους που ίσως ζητήσουν να αναβληθεί για λίγες μέρες καθώς το κλίμα είναι βαρύ.

Ήδη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Πάτρα, το ίδιο έπραξαν και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αναβάλλοντας την ομιλία του στη Σητεία και ο Νίκος Ανδρουλάκης που ανέβαλε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ και συνέντευξη του στο STAR.

Αναβολή ζήτησε το ΚΚΕ – Συνεδριάζει αύριο το πρωί η διακομματική επιτροπή

Αναβολή του debate ζήτησε το ΚΚΕ μετά από την τραγωδία στα ανοικτά της Πύλου – οπότε αναμένεται να συνεδριάσει το πρωί η Διακομματική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για το αίτημα του κομμουνιστικού κόμματος. Νωρίτερα, προβληματισμός επικρατούσε στους δημοσιογράφους οι οποίοι θα συμμετέχουν στο προγραμματισμένο debate μετά την πολύνεκρη τραγωδία με το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι έξι δημοσιογράφοι οι οποίοι θα δώσουν με τις ερωτήσεις τους τον τόνο της τηλεμαχίας βρίσκονταν από το πρωί της Τετάρτης σε διαβουλεύσεις έτσι ώστε να διαφανεί το κατά πόσο το debate πρέπει να διεξαχθεί στην σκιά του ναυαγίου. Την ίδια ώρα, ως δεδομένο είναι το γεγονός πως ήδη τα κομματικά επιτελεία έχουν ακυρώσει σημερινές αλλά και αυριανές εκδηλώσεις.

Σημειώνεται πως αρμόδια για οποιαδήποτε απόφαση που αφορά στο debate είναι η διακομματική επιτροπή.

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα το Υπουργείο Εσωτερικών

Διευκρινίσεις αναφορικά με πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, περί αναβολής του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών της Πέμπτης, λόγω της πολύνεκρης τραγωδίας με μετανάστες ανοιχτά της Πύλου, έδωσαν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών.

Ειδικότερα, όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο «αναφορικά με δημοσιεύματα που σχετίζονται με τη διεξαγωγή του αυριανού debate, επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα για σύγκληση της Διακομματικής Επιτροπής.

Σχετικά Άρθρα