Πύλος: Στις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες Αθήνας και Πειραιά θα μεταφερθούν οι σοροί των μεταναστών

 Πύλος: Στις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες Αθήνας και Πειραιά θα μεταφερθούν οι σοροί των μεταναστών

Στις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες Αθήνας και Πειραιά θα μεταφερθούν όλες οι σοροί των ναυαγών μεταναστών από το τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Πύλου. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, τα θύματα φτάνουν έως τώρα τα 79 και έχουν διασωθεί 104 εκ των οποίων οι 21 χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ενεργοποιήθηκε το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών και στη συνέχεια με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας η Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών και έτσι οι ιατροδικαστές έχουν τεθεί σε επιφυλακή και αναμένουν τις σορούς από αύριο.

Πρόσθετα, από την ΕΛ.ΑΣ., σε ότι αφορά στην διαδικασία για την ταυτοποίηση των θυμάτων, ενεργοποιήθηκε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που μεταβαίνει στον τόπο της τραγωδίας.

Το σκέλος της προανάκρισης το χειρίζεται αποκλειστικά το Λιμενικό που λαμβάνει και τις σχετικές καταθέσεις από θύματα, σε μία προσπάθεια να διακριβώσει και τους διακινητές αλλά και όσο το δυνατόν έναν ακριβή αριθμό του κόσμου που επέβαινε στο σκάφος 25-30 μέτρων που βυθίστηκε και ήταν ασφυκτικά γεμάτο ανθρώπους.

Το γεγονός άλλωστε ότι ήταν ασφυκτικά γεμάτο σε όλους τους χώρους του το αλιευτικό σκάφος από την Λιβύη, προκύπτει και από φωτογραφία που τράβηξε το ελικόπτερο του Λιμενικού χθες κατά την εναέρια περιπολία και παρακολούθησή του.

Σχετικά Άρθρα