Πύλος: Επεισόδιο με την Σακελλαροπούλου – Έντονος διάλογος με αλληλέγγυους

 Πύλος: Επεισόδιο με την Σακελλαροπούλου – Έντονος διάλογος με αλληλέγγυους

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και αλληλέγγυων που είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, σημειώθηκε κατά την άφιξή της. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έσπευσε στην Καλαμάτα για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες μετά το πολύνεκρο ναυάγιο.

Οι αλληλέγγυοι -κάποιοι από τους οποίους ανήκουν στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ- υποστήριξαν ότι είναι παράλογο η ίδια να συμφωνεί με το φράχτη στον Έβρο ενώ παράλληλα να στηρίζει τους μετανάστες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε προς το μέρος τους και συνομίλησε μαζί τους. «Μην νομίζετε ότι αυτός που έχει πιο δυνατή φωνή έχει πάντα δίκιο» είπε η κ. Σακελλαροπούλου, προσπαθώντας να συζητήσει μαζί τους.

«Δίκιο έχει αυτός που έχει πιο δυνατή την αλληλεγγύη» της απάντησε μια από τους συγκεντρωμένους.

Ο διάλογος:

Πολίτης: «Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τη δική σας προεδρία τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο»

ΠτΔ: «Σκεφτείτε, αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε».

Πολίτης: «Κι εσείς τι κάνατε γι’ αυτό;»

ΠτΔ: «Θα το λύσουμε εσείς κι εγώ τώρα εδώ;»

Πολίτης: «Εσείς ήρθατε εδώ»

ΠτΔ: «Ναι γιατί όταν ακούω φωνή έχω μια προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος, σας ακούω»

Πολίτης: «Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωρυχία και εδώ και αλλού και στα Τέμπη».

ΠτΔ: «Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου»

Πολίτης: «Την προστασία της πατρίδας την είδαμε με τους 59 νεκρούς».

ΠτΔ: «Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι».

Πολίτης: «Σας παρακαλώ πολύ».

Πολίτης: «Εμείς δεν κατεβαίνουμε σε εκλογές, είναι ντροπή αυτό, ντροπή».

Η ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα βρεθήκαμε ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο λιμάνι της Καλαμάτας ώστε να προσφέρουμε την αλληλεγγύη μας στους επιζώντες του τραγικού ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Με έκπληξη αντικρίσαμε την πρόεδρο της Δημοκρατίας να έρχεται προκειμένου να κάνει τα γνωστά σόου στα οποία μας έχει συνηθίσει στα Τέμπη και αλλού. Μέλος μας της είπε ότι δεν μπορεί να είναι και με το φράχτη του Έβρου και με τους πρόσφυγες.

Ενώ αρχικά μας αγνόησε, μετά την το πολύ 3λεπτη περιοδεία της στο χώρο, ήρθε δήθεν να μας “μιλήσει δημοκρατικά” που για εκείνη απ’ ό,τι καταλάβαμε σημαίνει να μας πει πως ο φράχτης προστατεύει τη χώρα της και να μας πει ότι “εσείς κατεβαίνετε σε εκλογές, όχι εγώ”. Εμείς με την αναμενόμενη ένταση των στιγμών αλλά και με απόλυτο σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς της απαντήσαμε ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να κάνει πλάτες στις δολοφονικές πολιτικές ΝΔ- Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών και πτωμάτων.

Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είμαστε σαφείς: Κανένας παράγοντας όσο ψηλά και να βρίσκεται, δεν μπορεί να καπηλεύεται τον πόνο τον ανθρώπων για να κάνει επικοινωνιακά σόου εις βάρους του λαού. Η Αριστερά και η αλληλεγγύη θα νικήσουν.

Σχετικά Άρθρα