Λιμενικό: “Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή αριθμό επιβατών” – Γιατί βυθίστηκε το πλοίο

 Λιμενικό: “Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή αριθμό επιβατών” – Γιατί βυθίστηκε το πλοίο

Τουλάχιστον 79 είναι οι νεκροί από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, ενώ 104 άνθρωποι έχουν διασωθεί. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί φόβο είναι ο αριθμός των αγνοούμενων που εκτιμάται ότι είναι τεράστιος. Ο Πλωτάρχης και εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νικόλαος Αλεξίου μίλησε στην ΕΡΤ για το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης ανοιχτά της Πύλου. «Συνεχίζουμε να επιχειρούμε ανοιχτά της Πύλου και θα το κάνουμε και τη νύχτα, με τη συνδρομή του C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τους επιβαίνοντες στο πλοίο, τους διασωθέντες, τους νεκρούς και τον αριθμό των αγνοούμενων, ο κ. Αλεξίου τόνισε: «Το εξωτερικό τμήμα του πλοίου ήταν γεμάτο με κόσμο, το ίδιο εικάζουμε και για το εσωτερικό. Μιλάμε για αρκετούς ανθρώπους, χωρίς να μπορούμε να δώσουμε όμως ακριβή αριθμό».

«Αυτό που αντίκρισαν οι συνάδελφοί μου όταν πήγαν στο σημείο, αποδεικνύει ότι το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο, αφού οι άνθρωποι ήταν στοιβαγμένοι στο κατάστρωμα. Δεν μπορεί να δοθεί ακριβής αριθμός με ασφάλεια, αλλά σίγουρα το νούμερο είναι πολύ μεγάλο», πρόσθεσε.

Ο κ. Αλεξίου, επιβεβαίωσε ότι το ναυάγιο σημειώθηκε σε ένα από τα βαθύτερα σημεία της Μεσογείου. «Προφανώς από κάποια μετατόπιση των ανθρώπων που ήταν μέσα στο πλοίο, αυτό βυθίστηκε», υπογράμμισε επιχειρώντας να εξηγήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό ναυάγιο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι περισσότεροι μετανάστες είναι από τη Συρία, το Πακιστάν και την Αίγυπτο.

Σχετικά Άρθρα