Κομοτηνή: Το ΕΚΑΒ αρνείται τη διακομιδή ασθενούς γιατί είναι υπέρβαρος

 Κομοτηνή: Το ΕΚΑΒ αρνείται τη διακομιδή ασθενούς γιατί είναι υπέρβαρος

Εγκαταλελειμμένος στη μοίρα του από το ΕΣΥ βρίσκεται ο Σερίφ Σιαχίν, ένας 58χρονος από την Κομοτηνή με σοβαρά προβλήματα υγείας, ο οποίος δεν εξυπηρετείται από νοσοκομείο εξαιτίας των κιλών του.

Αναλυτικότερα, ο 58χρονος είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι του και με μοναδικό στήριγμα τη σύζυγό του, προσπαθεί να επιβιώσει ενώ την ίδια στιγμή βλέπει το ίδιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας να του γυρνά την πλάτη.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται στο ThessToday.gr, αρνούνται τη διακομιδή του με με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Κομοτηνής, εξαιτίας των 360 κιλών που δυσχεραίνουν ακόμη και την ικανότητα αυτοεξυπηρέτησής του,

Από την πλευρά του, ο συνήγορος των ΑμεΑ Ανδρέας Μπαρδάκης κάνει λόγο για «πλήρη αδιαφορία και εγκατάλειψη της Πολιτείας» προς το πρόσωπό του. Και όχι άδικα.

«Από το 112 του λένε πάντα ότι είναι υπέρβαρος και για αυτό δεν του στέλνουν ασθενοφόρο»

«Ο άνθρωπος ταλαιπωρείται καθώς κανένα νοσοκομείο δεν δέχεται να τον νοσηλεύσει, ενώ το μόνο που συμβαίνει είναι να του στέλνουν που και που έναν γιατρό για να του πάρει αίμα. Παρόλα αυτά δεν τον ενημερώνουν ούτε για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ενώ ο άνθρωπος κατά διαστήματα πονάει και χρειάζεται έναν γιατρό να του κάνει μια ένεση για να ανακουφιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρδάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για βοήθεια σε έναν κατάκοιτο άνθρωπο, ο οποίος δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, πόσο δε, να πάει στο νοσοκομείο.

«Από το 112 του λένε πάντα ότι είναι υπέρβαρος και γι’ αυτό δεν του στέλνουν ασθενοφόρο» τόνισε ο κος Μπαρδάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι όσες φορές χρειάστηκε βοήθεια, ο Σερίφ Σιαχίν στράφηκε στον… ακριβό δρόμο της ιδιωτικής Υγείας, ενώ κατήγγειλε τον ασταμάτητο Γολγοθά, παρά την έγκριση προτεινόμενης θεραπείας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

«Ο προηγούμενος γιατρός του νοσοκομείου είχε προτείνει μια θεραπεία για να χάσει κιλά -αυτή μπορεί να γίνει μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου– και μάλιστα με εξώδικο που είχε στείλει δικηγόρος να έρθουν να τον πάρουν, το νοσοκομείο απάντησε θετικά. Πλην όμως, παρήγγειλε ειδικές εξετάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν σε ένα οργανωμένο νοσοκομείο. Αυτό ωστόσο, πρέπει να το προωθήσει το νοσοκομείο Κομοτηνής. Κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί, ενώ έχει περάσει καιρός» σημείωσε, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο παρατημένο στη μοίρα του.

Η απάντηση του νοσοκομείου

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου μετά το εξώδικο του απέστειλε απάντηση, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων μια σειρά εξετάσεων στις οποίες έπρεπε να υποβληθεί ο 58χρονος άνδρας, ενώ παράλληλα προχώρησε και στην εκτίμηση για την κλινική κατάστασή του.

Σχετικά Άρθρα