Καλαμάτα: Βίντεο σοκ την στιγμή που αυτοκίνητο παρασέρνει παιδιά με πατίνι – Στη ΜΕΘ 15χρονος – “Μας πήρε σβάρνα…”

 Καλαμάτα: Βίντεο σοκ την στιγμή που αυτοκίνητο παρασέρνει παιδιά με πατίνι – Στη ΜΕΘ 15χρονος – “Μας πήρε σβάρνα…”

Πολύ σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Καλαμάτα, όταν δυο παιδιά ηλικίας περίπου 15 ετών που βρισκόταν πάνω σε πατίνι συγκρούστηκαν με αυτοκίνητο. Το ατύχημα έγινε στην διασταύρωση των οδών Κρήτης και Εθνικού Σταδίου. Το βίντεο ντοκουμέντο ρίχνει φως στο σοβαρό ατύχημα. Δύο παιδιά πάνω σε ηλεκτρικό πατίνι, παρασύρονται από αυτοκίνητο που δεν πρόλαβε να φρενάρει, σε διασταύρωση της πόλης.

Οι σκηνές πανικού που ακολουθούν στο σημείο της σύγκρουσης, η αγωνία για το 15χρονο αγόρι που μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ και νοσηλεύεται διασωληνωμένο, μαζί με τις αποκαλυπτικές μαρτυρίες στο MEGA στενών συγγενών των 2 παιδιών, πλαισιώνουν τις εικόνες που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας με την στιγμή της παράσυρσης.

Στη ΜΕΘ ο 15χρονος με κάταγμα κρανίου

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Καλαμάτας διαπιστώνουν πως ο 15χρονος τραυματίας έχει υποστεί κάταγμα κρανίου.

Το παιδί μεταφέρεται στο ΚΑΤ της Αθήνας και οι γιατροί αποφασίζουν να το διασωληνώσουν στην εντατική. Η μητέρα του, που μίλησε στο MEGA, βρίσκεται δίπλα του από την πρώτη στιγμή.

«Ο σύζυγός μου πήγε πρώτα στο σημείο. Εγώ το έμαθα κατόπιν όταν ήταν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και μετά πήγαν στην Αθήνα. Αυτός είναι προσεκτικός, δεν ξέρω τι έγινε τώρα γιατί έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητο».

Όταν το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο διατηρούσε τις αισθήσεις του, όμως αργότερα παρουσίασε συμπτώματα απώλειας συνείδησης

Οι γονείς του προσεύχονται για μια ευχάριστη είδηση από τα χείλη των γιατρών και αγωνιούν.

«Τώρα είναι ναρκωμένος για να μπορούν να κάνουν όλες τις εξετάσεις, όπως αξονική και να μην κουνιέται να είναι σε καταστολή».

Η 15χρονη που οδηγούσε το πατίνι τραυματίστηκε ελαφρά και οι γιατροί που την παρακολουθούν, εκτιμούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της.

«Είναι σοκαρισμένη. Φοβάται για το αγόρι επειδή έμαθε ότι είναι σοβαρά . Τώρα αρχίζει και θυμάται. Έχει κατάγματα πίσω στην μέση της. Πονάει η μέση της και το κεφάλι της. Σκέφτεται το άλλο παιδί, νιώθει τύψεις», λέει η μητέρα της.

Τα λάθη που οδήγησαν στη σύγκρουση

Τα ηλεκτρικά πατίνια μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουν αλλάξει την εικόνα των μετακινήσεων στις πόλεις, όμως εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους.

Τα δύο παιδιά έκαναν τουλάχιστον 3 λάθη:

  • Δεν φορούσαν κράνη,
  • Ήταν δύο πάνω στο πατίνι, αν και απαγορεύεται,
  • Δεν σταμάτησαν στο STOP που υπήρχε στη διασταύρωση.

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ, η μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα για τα ηλεκτρικά πατίνια είναι 25 χλμ./ ώρα. Οι οδηγοί απαγορεύεται να έχουν ακουστικά και να μιλάνε στο κινητό, ενώ δεν επιτρέπεται να κινούνται σε οδούς που έχουν όριο ταχύτητας πάνω από 50 χλμ./ ώρα, όπως ο δρόμος στην Καλαμάτα που σημειώθηκε η παράσυρση.

«Εγώ δεν το περίμενα ότι θα πάνε με το πατίνι. Μου λέει ‘’μαμά θα πάμε βόλτα στη παραλία με τα παιδιά. Δεν έχει η κόρη μου πατίνι δεν ήταν δικό της», λέει η μαμά της 15χρονης στο MEGA.

H αγωνία για τον 15χρονο τραυματία κορυφώνεται, με το βίντεο ντοκουμέντο της σύγκρουσης να βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στα χέρια αστυνομικών που ερευνούν τις συνθήκες του ατυχήματος.

“Το κορίτσι έκλαιγε και το αγόρι ήταν πεσμένο μπρούμυτα”

Ο Παναγιώτης Μπαστακός, αυτόπτης μάρτυρας στο τροχαίο, μίλησε στο MEGA για το τι είδε αμέσως μετά το ατύχημα.

«Βρισκόμουν στο φανάρι λίγο πριν το σημείο. Έφτασα εδώ και το κορίτσι έκλαιγε γιατί είχε πάθει σοκ. Το αγόρι είναι πεσμένο μπρούμυτα. Το ΕΚΑΒ ήρθε πάρα πολύ γρήγορα. Εγώ οφείλω να πως κανένας γονιός δεν θέλει να χαλάει χατίρι στα παιδιά του. Με το που έγινε το συμβάν πήρα την κόρη μου και της λέω ‘’από σήμερα τέλος το πατίνι’’. Χτες της είπαμε ‘’καλύτερα να κλάψεις εσύ τώρα, παρά να συμβεί κάτι και να κλαίω εγώ με τη μαμά σου’’

«Εγώ οδηγούσα το πατίνι»

Η 15χρονη οδηγός μίλησε στο MEGA για την στιγμή της σύγκρουσης.

«Πονάω αρκετά. Εμένα, μου πονάνε πάρα πολύ τα πλευρά μου, το πόδι μου, πίσω στην πλάτη και δυσκολεύομαι να στρίψω. Εγώ το μόνο που θυμάμαι είναι ότι είχα πάει στη μητέρα μου να τη ρωτήσω για να πάω παραλία, μετά ήμουν με έναν φίλο μου, ήμασταν εκεί πέρα όλη η παρέα και κάνω στον φίλο μου, που ήταν δικό του το πατίνι, γενικά της οικογένειά του, λέω ‘να ξέρεις εγώ οδηγάω’».

«Μας πήρε σβάρνα το αμάξι»

Η 15χρονη, η οποία είναι καλά στην υγεία της παρά την σφοδρή σύγκρουση, περιγράφει τα δραματικά λεπτά της παράσυρσης από το ΙΧ.

«Πηγαίναμε εκεί καλά, ήταν ένα μηχανάκι μπροστά μας και πέρασε το μηχανάκι και του κάνω του φίλου μου ‘δεν περνάει κανείς’, περνάω και εγώ και μας παίρνει σβάρνα το αμάξι. Εγώ εκεί πέρα, όταν μας πήρε σβάρνα, είχα τις αισθήσεις μου, μετά τις έχασα και άρχισα να μη θυμάμαι τίποτα. Μετά δε θυμάμαι τι έγινε.

«Προσεύχομαι να γίνει καλά»

»Στεναχωριέμαι πάρα πολύ για το παιδί αυτό, γιατί με έχει βοηθήσει αρκετά και στο παρελθόν, απλά τώρα ελπίζω να γίνει καλά, προσεύχομαι να γίνει καλά, μόνο αυτό», είπε η 15χρονη.

Σχετικά Άρθρα