Αρναούτογλου: Καλοκαίρι στη μισή Ελλάδα και φθινόπωρο στην υπόλοιπη

 Αρναούτογλου: Καλοκαίρι στη μισή Ελλάδα και φθινόπωρο στην υπόλοιπη

Διχασμένη η χώρα καιρικά την Πέμπτη 15 Ιουνίου με τη μισή Ελλάδα να έχει καλοκαιρινή ζέστη, από τη Θράκη και το Αιγαίο έως την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και την άλλη μισή, να θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου αύριο στα δυτικά, κεντρικά αλλά και τα βόρεια κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών απογευματινών ωρών τα σύννεφα θα πυκνώσουν και θα δώσουν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 με 31 βαθμούς στα ανατολικά και στα νότια.

Στην Αττική αύριο αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις από το πρωί με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ μέσα στη διάρκεια της ημέρας υπάρχει το ενδεχόμενο να ψιχαλίσει ή να βρέξει ωστόσο για λίγο και τοπικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα γίνουν ακόμα λιγότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι -στα ανατολικά στα 2 με 4 μποφόρ- και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 19 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης και την Κεντρική Μακεδονία θα υπάρχει συννεφιά από το πρωί και πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Μετά το μεσημέρι θα έχουμε κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στις πεδινές παράκτιες περιοχές, αλλά η αστάθεια θα αρχίσει να γίνεται εντονότερη στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα, με πιο δυνατές μπόρες και καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν σε όλη την περιφέρεια. Οι άνεμοι θα παραμείνουν εξασθενημένοι στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 20 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή πάντως σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη καιρού οι μπόρες θα πυκνώσουν στα περισσότερα ηπειρωτικά.

Σχετικά Άρθρα