Τσίπρας/Θεσμικές απαντήσεις για Θράκη – Καμία λογική διαψεύσεων ή δηλώσεων μετάνοιας

 Τσίπρας/Θεσμικές απαντήσεις για Θράκη – Καμία λογική διαψεύσεων ή δηλώσεων μετάνοιας

Τα θεσμικά και πατριωτικά αντανακλαστικά του Αλέξη Τσίπρα ενεργοποίησε το παιχνίδι με τη φωτιά που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπλέκοντας τα εθνικά θέματα στις εκλογικές του στοχεύσεις υπο το φόνο διαρροών ψηφοφόρων προς τα Δεξιά της ΝΔ.  Δεν κάνει δηλώσεις μετάνοιας ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δυο μουσουλμάνοι βουλευτές Ροδόπης, ούτε η ΝΔ μπορεί να ζητά πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης διαμηνύει η Κουμουνδούρου.

Μόλις η ΝΔ αντιλήφθηκε ότι η προεκλογική αντιπαράθεση για τα προγράμματα των κομμάτων δεν απέφερε τα προσδοκώμενα εκλογικά οφέλη φρόντισε να αλλάξει την ατζέντα. Το Μοσχάτο με το βλέμμα στις εκ δεξιών διαρροές και με τον κίνδυνο να φουντώσει η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος, άρχισε το παιχνίδι με τη φωτιά σημειώνουν από την Κουμουνδούρου.

  • Αποδεικνύοντας ότι ελέγχει πλήρως την ΕΥΠ και ότι 4 χρόνια τώρα την έχει καταστήσει εργαλείο για επικοινωνιακή και μικροπολιτική εκμετάλλευση, στην Κουμουνδούρου καταγγέλλουν τώρα και την χειραγώγησή της για να εξυπηρετηθούν οι προεκλογικοί σχεδιασμοί του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μη έχοντας καμία πρόθεση να παίξει αυτό το παιχνίδι, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να επιδιώξει να αναβαθμίσει την εθνική ανευθυνότητα του κ. Μητσοτάκη στο ανώτατο δυνατό επίπεδο μεταβαίνοντας στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό.

Οι κατασκευασμένες διαρροές από την ΕΥΠ για μηνύματα που διακινούνταν προεκλογικά μέσα από το τουρκικό προξενείο δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να ρίχνουν νερό στο μύλο της τουρκικής προπαγάνδας και αν ενισχύουν την επιρροή του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη.

  • Στον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν για λόγους αρχής και με αίσθημα υπευθυνότητας όπως σημειώνουν μπροστά στην εργαλειοποίηση ενός ευαίσθητου εθνικά ζητήματος να μην μπουν στη λογική των διαψεύσεων για το πότε ενημερώθηκε «υπηρεσιακά» ή όχι το γραφείο του Αλέξη Τσίπρας.

Πηγές της Κουμουνδούρου ωστόσο διαμηνύουν ότι δεν θα παίξουν το παιχνίδι του κ. Μητσοτάκη να κάνουν και δηλώσεις εθνικοφροσύνης ή μετάνοιας όπως ζητά από τους δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τραμπισμός

Στην ουσία αυτό που κατήγγειλε ο κ. Τσίπρας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που η συνταγματική της αποστολή είναι η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών είναι ο κίνδυνος του διχασμού στην περιοχή της Θράκης αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας με τις εξίσου ανεύθυνες και βγαλμένες από άλλες εποχές του μετεμφυλιακού κράτους πρακτικές εκβιασμού της τοπικής κοινωνίας και κατ’ επέκταση και ολόκληρης της κοινωνίας.

  • Μη ρωτάτε τι θα κάνει η κυβέρνηση για εσάς αλλά τι θα κάνετε εσείς για το κόμμα ήταν ουσιαστικά το μήνυμα που έστειλε η κα Μπακογιάννη και το ζήτημα που ανέκυψε γλαφυρά και κυνικά όπως σημειώνουν δεν είναι από την πρόγευση για το τι περιμένει την ελληνική κοινωνία αν όλες οι ομάδες πληθυσμού δεν συμμορφωθούν όχι απλά με τις απαιτήσεις μιας παντοδύναμης Δεξιάς αλλά και της οικογένειας Μητσοτάκη.

Από την Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι στη δίψα της για αυτοδυναμία η ΝΔ επιλέγει να ενεργοποιήσει τα πιο άδολα αντανακλαστικά των πολιτών παίζοντας με τα εθνικά ζητήματα σε μια καθαρή λογική Τραμπ και με τα fake news από τη μια πλευρά και τις εθνικιστικές κορώνες από την άλλη να παρασύρει τη δημόσια σφαίρα στα βαθιά νερά του εθνικισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας από τα Ανώγεια θύμισε πόσο μακριά από σθεναρή στάση στα εθνικά θέματα και ακόμη χειρότερα πόσο υπολειπόταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τις εθνικές προσδοκίες και τις εθνικές κόκκινες γραμμές με τις βόλτες τους Ορούτς Ρέις στο ανατολικό Αιγαίο εντός ελληνικής κυριαρχίας και χωρικών υδάτων την υποχωρητική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και την ανεύθυνη στάση του στη συμφωνία της Βόρειας Μακεδονίας.  

Σχετικά Άρθρα