SpaceX: Η εταιρεία του Μασκ εντάσσει στο δυναμικό της έναν 14χρονο ως μηχανικό λογισμικού – Η ιστορία του

 SpaceX: Η εταιρεία του Μασκ εντάσσει στο δυναμικό της έναν 14χρονο ως μηχανικό λογισμικού – Η ιστορία του

Mε καταγωγή από το Μπαγκλαντές, ο 14χρονος Καϊράν Κουάζι ετοιμάζεται να ενταχθεί στην ομάδα του βαθύπλουτου επιχειρηματία, Έλον Μασκ. Ο Κουάζι θα αποφοιτήσει αυτό τον μήνα – στις 17 Ιουνίου – από το Πανεπιστήμιο της Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια και, παρά το νεαρό της ηλικία του, θα ενταχθεί στην εταιρεία αεροδιαστημικής «SpaceX» του Έλον Μασκ ως μηχανικός λογισμικού, γράφει η βρετανική εφημερίδα «The Sun». Σε ηλικία 11 ετών, ο Κουάζι ξεκίνησε τις σπουδές του στον τομέα Πληροφορικής και Μηχανικής.

Σε ανάρτησή του στο LinkedIn, o 14χρονος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του που θα εργάζεται στο πλευρό του πάμπλουτου επιχειρηματία. «Θα γίνω μέλος της πιο cool εταιρείας στον πλανήτη ως μηχανικός λογισμικού στην ομάδα μηχανικών της Starlink».

Ο Καϊράν Κουάζι είναι το νεότερο άτομο που αποφοιτά από τη σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Σάντα Κλάρα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Seattle Times».

Αφότου ο Μασκ τον προσέλαβε, η οικογένειά του σχεδιάζει να μετακομίσει από το Πλέζαντον της Καλιφόρνια με τη μητέρα του στο Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον, για να ξεκινήσει δουλειά στην εταιρεία του Μασκ, «SpaceX».

Σε ηλικία δύο ετών, ο Κουάζι μπορούσε να σχηματίσει ολοκληρωμένες προτάσεις. Από το νηπιαγωγείο μιλούσε στους συμμαθητές και τους δασκάλους του για τις ειδήσεις που είχε ακούσει στο ραδιόφωνο, όπως αναφέρουν οι «Los Angeles Times».

Σε ηλικία εννέα ετών, οι γονείς του τον βοήθησαν να εγγραφεί σε ένα τοπικό κολέγιο στην Καλιφόρνια. «Ένιωθα ότι εμπλούτιζα τις γνώσεις μου στο επίπεδο που έπρεπε», είπε ο ίδιος στην αμερικανική εφημερίδα.

Ο Κουάζι ολοκλήρωσε την πρακτική του στο «Intel Labs» λίγους μήνες αργότερα και, στην ηλικία των 11 ετών, κάθισε στα έδρανα του Πανεπιστημίου της Σάντα Κλάρα για να σπουδάσει μηχανική υπολογιστών.

Πριν ένα χρόνο, ήταν επί τέσσερις μήνες ασκούμενος στην εταιρεία «Blackbird.AI».

Όπως ανέφερε ο 14χρονος στο αμερικανικό δίκτυο «ABC7 News», «νομίζω ότι υπάρχει μια κοινότυπη νοοτροπία ότι χάνω την παιδική μου ηλικία, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι αλήθεια».

Πάντως, με βάση την υπηρεσία προσλήψεων «Zippia», για να εργαστεί κάποιος στην εταιρεία του Μασκ «SpaceX», πρέπει να είναι διάνοια .

Ο Κουάζι τα κατάφερε χωρίς δυσκολία αφού ο δείκτης νοημοσύνης του είναι τόσο υψηλός που κατατάσσεται στο 0,01% του πληθυσμού.

Μόνο το 0,2% των ατόμων που κάνουν αίτηση για να βρουν δουλειά στην «SpaceX», έχουν προσληφθεί στην εταιρεία του επιχειρηματία νοτιοαφρικανικής καταγωγής, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Οι εργαζόμενοι στην «SpaceX» εργάζονται τουλάχιστον 80 ώρες την εβδομάδα αλλά ο Κουάζι , που είναι μόλις 14, δεν επιτρέπεται να δουλεύει βάσει νόμου της πολιτείας χωρίς ειδικά έγγραφα από την οικογένειά του. Θα μπορεί να δουλεύει μέχρι οκτώ ώρες την ημέρα. Τις νύχτες, πάντως, θα απαγορεύεται να εργάζεται.

Σχετικά Άρθρα