Ρέθυμνο: Ανατροπή σε καταγγελία κακοποίησης παιδιών από τον πατέρα – Ένοχη η μητέρα

 Ρέθυμνο: Ανατροπή σε καταγγελία κακοποίησης παιδιών από τον πατέρα – Ένοχη η μητέρα

Σε ολική ανατροπή οδηγήθηκε καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τον πατέρα τους, καθώς η πρώην σύζυγος και μητέρα των παιδιών από καταγγέλλουσα βρέθηκε… απολογούμενη για την ψευδή κατηγορία και την σκευωρία που έστησε σε βάρος του. Μάλιστα πριν από μερικές μέρες η τέως σύζυγος καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου σε ποινή φυλάκισης με αναστολή για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης εναντίον του τέως συζύγου της, λόγω συκοφαντικών ισχυρισμών που είχε καταθέσει εναντίον του περί αλκοολισμού και ψυχολογικών προβλημάτων, σε διαδικασία για την επικοινωνία των παιδιών με των πατέρα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως σημειώνουν νομικοί κύκλοι στο zarpanews.gr πρόκειται για την πρώτη υπόθεση πανελλαδικά που με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου ο κατηγορούμενος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών όχι απλά δεν παραπέμπεται σε δίκη για τις πράξεις της κακοποίησης των δύο ανήλικων παιδιών του, ύστερα από μήνυση της τέως συζύγου του, αλλά αντιθέτως με λεπτομέρεια περιγράφεται το πώς η τέως σύζυγός του, οργάνωσε την εξόντωσή του για να τον αποξενώσει από τα δύο ανήλικα παιδιά τους και να τον φορτώσει με άδικες κατηγορίες.

«Εντελώς ψευδής» η κατηγορία

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το συγκεκριμένο βούλευμα- καταπέλτης κατά της τέως συζύγου και μηνύτριας «η μηνυτήρια αναφορά ήταν τελείως ψευδής και έγινε με δόλο προκειμένου να την χρησιμοποιήσει στα πλαίσια μακρόχρονης και σφοδρής αντιδικίας της με τον κατηγορούμενο» ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «τα καταγγελλόμενα είναι μυθεύματα της φαντασίας της και τα οποία αποτέλεσαν μέρος ευρύτερου σχεδιασμού της εξόντωσης του κατηγορουμένου στο πλαίσιο της αντιδικίας τους με αντικείμενο την επικοινωνία και την επιμέλεια των τέκνων του». Μάλιστα το σχετικό βούλευμα περιγράφει και την διαδικασία χειραγώγησης των παιδιών από την μητέρα η οποία τους διάβαζε επαναλαμβανόμενα κείμενα εναντίον του πατέρα τους υποβάλλοντας τα ανήλικα σε κατάθεση περιστατικών που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Η διαμάχη των δύο τέως συζύγων ξεκίνησε πριν από περίπου 5 χρόνια όταν η τέως σύζυγος αρνούνταν, μετά τον χωρισμό τους, να βλέπουν τα παιδιά τον πατέρα και την οικογένειά του. Παρά το ότι ο πατέρας είχε εκδώσει δικαστικές αποφάσεις που του επέτρεπαν την επικοινωνία με τα παιδιά του ακόμα και με διανυκτέρευση, η τέως σύζυγος του παραβίαζε προκλητικά και συνεχώς τις δικαστικές αποφάσεις επιτρέποντας του να βλέπει τα παιδιά του μόνο όταν αυτή ήθελε.

Όταν ο πατέρας των παιδιών ξεκίνησε να κάνει μηνύσεις στην μητέρα λόγω της παραβίασης των δικαστικών αποφάσεων και την απείλησε ότι θα ασκήσει αγωγή για την επιμέλεια των παιδιών, κατατέθηκε μήνυση εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών του και μάλιστα με την «βοήθεια» ενός εγγράφου τοπικής παιδοψυχολόγου. Ως αποτέλεσμα της μήνυσης αυτής ήταν ο πατέρας να χάσει για αρκετούς μήνες την επικοινωνία με τα παιδιά του, μέχρι που ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της μεθόδευσης εναντίον του και κυρίως της «πλύσης εγκεφάλου» που έκανε η τέως σύζυγος στα δύο ανήλικα παιδιά.

«Πλήρης ηθική και νομική δικαίωση»

Σε δήλωσή τους στο zarpanews. gr οι δικηγόροι του πατέρα, Μανώλης Πετρακάκης και Νίκος Τσικνάκης, κάνουν λόγο για πλήρη ηθική και νομική δικαίωσή του. Αναλυτικά σημειώνουν: «Η τέως σύζυγός συνέλαβε και εκτέλεσε ένα σχέδιο εναντίον του εντολέα μας κλιμακούμενης έντασης. Ξεκίνησε με κατηγορίες περί αλκοολισμού, βιαιότητας και ψυχολογικών προβλημάτων και κατέληξε στην κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών. Η δικαίωση του εντολέα μας και πατέρα των παιδιών είναι πλήρης, ηθική και νομική. H δικαστική ταλαιπωρία του μετά από τρία χρόνια, έλαβε τέλος. Το ζήτημα είναι ότι η νοσηρή αυτή κατάσταση, έθεσε σε μεγάλη δοκιμασία τη σχέση του με τα παιδιά. Μέχρι να αποδειχτεί η αλήθεια, η περίοδος ήταν εξαιρετικά βασανιστική και ψυχοφθόρα για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Η ανακριτική διαδικασία ήταν διακριτική και διεισδυτική και το υλικό της αποτέλεσε βάση για ένα πλήρως αιτιολογημένο και σίγουρα θαρραλέο δικαστικό βούλευμα. Ευτυχώς υπάρχουν δικαστικοί πραγματογνώμονες και παιδοψυχίατροι, σε Κρήτη και Αθήνα, με τους οποίους και συνεργαστήκαμε στενά και μεθοδικά, για να αποδείξουμε στις δικαστικές αρχές την αθλιότητα της κατηγορίας. Δυστυχώς τα παιδιά χρησιμοποιήθηκαν για να κατηγορηθεί ο πατέρας τους. Την στιγμή αυτή προέχει η αποκατάσταση της σχέσης του πατέρα με τα παιδιά, η οποία βελτιώνεται και δυναμώνει μέρα με την μέρα, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα αποφασιστούν οι νομικές ενέργειες κατά της τέως συζύγου, σε αστικό και ποινικό επίπεδο, και κατά όσων συνέδραμαν στο σχέδιό της παρέχοντάς της έγγραφα κατά παράβαση του Νόμου».

Σχετικά Άρθρα