Λιάγκας για Athens Pride: “Άλλο να πρωτοστατώ για την ισότητα των ανθρώπων και άλλο η παρέλαση κλόουν”

 Λιάγκας για Athens Pride: “Άλλο να πρωτοστατώ για την ισότητα των ανθρώπων και άλλο η παρέλαση κλόουν”

Στο Athens Pride αναφέρθηκε ο Γιώργος Λιάγκας μέσω της εκπομπής του, επισημαίνοντας ότι θεωρεί άλλο πράγμα να υπερασπίζεται κανείς το δικαίωμα στην ισότητα όλων των ανθρώπων και άλλο να κάνει ακραία πράγματα και να παρελαύνει σαν κλόουν για τον όποιο σκοπό του.

«Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο, κάτι το οποίο υπερασπίζεται ουσιαστικά το δικαίωμα του ανθρώπου στην ισότητα και δεν μου αρέσει εμένα η εκδοχή της διαφορετικότητας, για μένα ο ομοφυλόφιλος δεν είναι διαφορετικός, διαφορετικός όμως για μένα είναι ο κλόουν.

Άλλο να πρωτοστατώ για να υπερασπιστώ το δικαίωμα ισότητας όλων των ανθρώπων και άλλο να πάω να πρωτοστατώ σε μια παρέλαση κλόουν. Είτε ο κλόουν είναι ετεροφυλόφιλος, είτε ομοφυλόφιλος, είτε άνδρας, είτε γυναίκα, είτε οτιδήποτε. Εμένα δεν μου αρέσει η αισθητική των ανθρώπων, άσχετη από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό που κάνουν ακραία πράγματα για να συμβολίσουν ότι πρέπει να αποδεχθώ εγώ τον ομοφυλόφιλο. Η εικόνα αυτή σε τι βοηθάει τη μάνα που αντιδρά στο ότι το παιδί της είναι ομοφυλόφιλο να αποδεχθεί το παιδί της;

Για μένα, το ζητούμενο είναι να γίνουν πράγματα, ώστε αυτή η μάνα να καταλάβει ότι το παιδί της πρέπει να το αγαπάει, άσχετα με το αν γουστάρει να πηγαίνει με γυναίκες, με άντρες, με οτιδήποτε. Αυτό είναι το ζητούμενο και η εικόνα αυτή βοηθάει τη μάνα αυτή να το καταλάβει; Για μένα, η εικόνα που το βοηθάει είναι το σίριαλ του Καπουτζίδη.

Το ζητούμενο δεν είναι πέντε χαριτωμένοι άνθρωποι να πάνε να βγάλουν φωτογραφίες πολιτικοί ή πολιτικάντηδες για να καπηλευτούν την ιστορία αυτή. Το ζητούμενο είναι να μην υπάρχει μάνα ή πατέρας που να μην αποδέχεται το παιδί του όπως είναι» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σχετικά Άρθρα