Τσίπρας: Μείζον εθνικό θέμα και θεσμικό ζήτημα οι εκβιασμοί και η στοχοποίηση της μειονότητας στη Θράκη – Η Τουρκία τρίβει τα χέρια της

 Τσίπρας: Μείζον εθνικό θέμα και θεσμικό ζήτημα οι εκβιασμοί και η στοχοποίηση της μειονότητας στη Θράκη  – Η Τουρκία τρίβει τα χέρια της

Έκτακτη συνάντηση για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Ροδόπη είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Γιάννη Σαρμά. Αμέσως μετά ο κ Τσίπρας είπε ότι η στοχοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας είναι «μία πρακτική που διχάζει, πολώνει και μπορεί να οδηγήσει σε εθνικούς κινδύνους. Σε κάθε περίπτωση η Τουρκία τρίβει τα χέρια της». «Πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα θεσμικό αλλά και εθνικό» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Όπως γνωρίζεται ο κ. Σαρμάς έχει την ευθύνη της ΕΥΠ, μίας ΕΥΠ που τα προηγούμενα 4 χρόνια μετατράπηκε σε μία υπηρεσία για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα Μητσοτάκη με παράνομες παρακολουθήσεις. Και τώρα αυτή την ΕΥΠ, δεν διστάζει να την εργαλειοποιεί ο κ. Μητσοτάκης στην προεκλογική περίοδο με διαρροές σε ΜΜΕ. Είναι απαράδεκτο, άθλιο και εθνικά επιζήμιο» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Η μουσουλμανική μειονότητα και ιδίως η τουρκική επιρροή στη μειονότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με στοχοποίηση και διχασμό», σχολίασε. 

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει για όποια κοινωνική ομάδα για όποιον πολίτη είναι αντίθετος με τις πολιτικές της ΝΔ, αναφερόμενος στις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ (Μπακογιάννη, Σκέρτσος) σε πολίτες της Ροδόπης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε ότι όποιος είναι αντίθετος θα βρίσκεται στο στόχαστρο και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «απέναντι στο ανατριχιαστικό μήνυμα κατά της Δημοκρατίας θα σταθούμε απέναντι, θα είμαστε εγγυητές της Δημοκρατίας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον ενημέρωσε για τις πρακτικές στοχοποίησης και ωμού εκβιασμού που έχει χρησιμοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας, δημιουργώντας ένταση και πολώνοντας την τοπική κοινωνία για προεκλογικούς λόγους. Τόνισε δε τους κινδύνους που ενέχουν αυτές οι πρακτικές κομματικής εκμετάλλευσης της κοινωνικά και εθνικά ευαίσθητης περιοχής της Θράκης.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, όσον αφορά τις επιλεκτικές διαρροές πληροφοριών σε φιλικά προς τη ΝΔ ΜΜΕ που σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα αποδίδονται στην ΕΥΠ. Τόνισε ότι το κύρος της ΕΥΠ έχει ήδη τραυματισθεί σοβαρά από την υπόθεση των υποκλοπών, με τον κ. Μητσοτάκη να επιλέγει να χρησιμοποιήσει τώρα την υπηρεσία για τον προεκλογικό του αγώνα. Η απαράδεκτη αυτή πρακτική πρέπει να σταματήσει. 

Πρόσθεσε ότι η τουρκική επιρροή στη Θράκη αντιμετωπίζεται με τον τρόπο που συζητήθηκε στη Διακομματική Επιτροπή του 2020, με τη θωράκιση, δηλαδή, της ισονομίας και ισοπολιτείας και όχι με δημόσιες αντιπαραθέσεις (για τις οποίες η Άγκυρα τρίβει τα χέρια της) ή επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος, στοχοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας.

Σχετικά Άρθρα