Σκέρτσος κατά Τσίπρα: Πολιτική απρέπεια η εμπλοκή Σαρμά στην προεκλογική αντιπαράθεση

 Σκέρτσος κατά Τσίπρα: Πολιτική απρέπεια η εμπλοκή Σαρμά στην προεκλογική αντιπαράθεση

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήσε ο Άκης Σκέρτσος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τον Ιωάννη Σαρμά για τη μουσουλμανική μειονότητα.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «πολιτική απρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς ο κ. Τσίπρας προσπάθησε «να εμπλέξει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό» σε ένα «επικοινωνιακό πυροτέχνημα».

Ο κ. Σκέρτσος επισήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε ενημερώσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το μείζον εθνικό θέμα, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε «να πουλήσει την ψυχή του στο τουρκικό προξενείο για μερικές χιλιάδες ψήφους».

«Είχε προειδοποιηθεί ότι οι δυο υποψήφιοί του στη Θράκη παραβίασαν την εθνική κόκκινη γραμμή. Ο κ. Τσίπρας είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως από την ΕΥΠ. Επέλεξε να αγνοήσει τα στοιχεία. Επέλεξε να αγνοήσει φωνές του κόμματος του», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ λέγοντας ότι επιχειρεί «να παίξει πάλι με τους θεσμούς καταφεύγοντας σε ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα».

«Λειτούργησε και λειτουργεί ως εθνική εξαίρεση. Σε μια σειρά ζητημάτων αντί του εθνικού συμφέροντος δυστυχώς προέταξαν το στενά κομματικά συμφέρον. Αυτό έκανα και στη Ροδόπη», πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος, ο οποίος στη συνέχεια έθεσε τρία ερωτήματα:

– Προς τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη γιατί δεν παίρνουν σαφή θέση: εκπροσωπούν την μουσουλμανική ή την τουρκική μειονότητα;
– Προς τον ΣΥΡΙΖΑ: Αμφισβητούν τα μηνύματα που μαρτυρούν ευθεία παρέμβαση του τουρκικού προξενείου;
– Προς τον Αλέξη Τσίπρα: Διαψεύδει ότι είχε λάβει ενημέρωση πριν από τις εκλογές;

«Τον αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα κυρίαρχο κράτος δεν ανεχτούμε καμία ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας», τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο κ. Σκέρτσος είπε: «Καλούμε τους πολίτες να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις και τα προβλήματα της χώρας, αλλά και να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις για την ανάταση της Ελλάδας».

Παράλληλα, μίλησε και για τις σημαντικότερες παρεμβάσεις για τη στήριξη του ΕΣΥ, αλλά και τα επόμενα βήματα που σχεδιάζει η Νέα Δηυμοκρατία για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε επίπεδο προσωπικού και εξοπλισμού.

«Χτίζουμε το νέο ΕΣΥ με πράξεις και όχι με λόγια» τόνισε, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα για τις υγειονομικές υπηρεσίες. «Μείζονα επένδυση της κοινωνίας» χαρακτήρισε τις δράσεις για την Υγεία, αναφερόμενος στο σχεδιασμό της ΝΔ για την κατασκευή νέων υγειονομικών μονάδων (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Κέντρα Αποκατάστασης ψυχικής Υγείας κ.α.). Στόχος μας είναι να ανταποκρίνεται το ΕΚΑΒ εντός 10λέπτου στις μεγάλες πόλεις και εντός λίγο παραπάνω λεπτών για την επαρχία και αυτό θα το πετύχουμε εντός του καλοκαιριού, εφόσον μας εμπιστευτούν οι πολίτες, σημείωσε, μιλώντας για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν ώστε να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες. Θέλουμε να επιφέρουμε μια επανάσταση στο χώρο της Υγείας», τόνισε, χαρακτηρίζοντας «ψεύδη» τους ισχυρισμούς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και ασκώντας κριτική στα προγράμματά τους.

Σχετικά Άρθρα