Κωνσταντοπούλου για αποχωρήσεις: “Δεν ήταν ποτέ στην Πλεύση Ελευθερίας αυτοί που καταγγέλλουν”

 Κωνσταντοπούλου για αποχωρήσεις: “Δεν ήταν ποτέ στην Πλεύση Ελευθερίας αυτοί που καταγγέλλουν”

Στις κατηγορίες στελεχών του κόμματος που έχασαν τις εκλόγιμές του θέσεις στα ψηφοδέλτια της Πλεύσης Ελευθερίας, με απόφαση της προέδρου κινήματος, Ζωής Κωνσταντοπούλου, απαντά η ίδια μέσω επιστολής, την οποία δημοσίευσε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι από τον πρώτη στιγμή είχε καταστήσει σαφές ότι θα γίνουν ανακατανομές στα ψηφοδέλτια της δεύτερης Κυριακής και «κανείς δεν εξέφρασε αντίθετη άποψη ούτε διαμαρτυρήθηκε».

Μάλιστα μιλώντας για τις μέχρι ώρας αποχωρήσασες τόνισε ότι «τα άτομα που παραπονούνται ή καταγγέλλουν δεν ήταν ποτέ πριν στην Πλεύση Ελευθερίας. Κάποια τα έχω δει 2-3 φορές στη ζωή μου, κάποια καμμία. Ήρθαν με συστάσεις άλλων μελών, που ήδη έχουν μετανιώσει πικρά που τους σύστησαν».

«Δύο καταγγέλλουσες δεν είχαν καν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους ούτε εμφανίσθηκαν ποτέ σε οποιαδήποτε δράση, συνέντευξη τύπου, παρουσίαση υποψηφίων, δεν είχαν ποτέ σχέση με την Πλεύση, τη μία δεν γνωρίζω καθόλου και την έτερη έχω δει 2 φορές. Κι όμως βλέπω αναρτήσεις επίθεσης όχι μόνο σε εμένα, αλλά και σε άλλους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη», πρόσθεσε.

Διευκρινίζει παράλληλα ότι «βλέπω επιθέσεις σε ανθρώπους που δέχθηκαν να είναι υποψήφιοι σε αυτή τη μάχη για να ενισχύσουμε τα ψηφοδέλτιά μας, όπως είχαμε πει. Ανθρώπους που δίνουν απ´το κύρος τους και την προσωπικότητά τους για να πάμε καλύτερα και δεν έχει δικαίωμα κανείς να τους σπιλώνει. Αυτές οι επιθέσεις, η λάσπη, το bullying, οι χαρακτηρισμοί και οι αφορισμοί είναι έξω από τις αρχές και την ηθική μας. Άνθρωποι που έτσι δρουν δεν θα μπορούσαν ποτέ να εκπροσωπούν το κίνημά μας στη Βουλή ούτε και στην κοινωνία. Άνθρωποι που διατύπωσαν προφορικά και έγγραφα απειλές και εκβιασμούς για να πετύχουν να μπουν πρώτοι στη λίστα δεν θα μπορούσαν να εκπροσωπούν την Πλεύση Ελευθερίας».

Επιπλεόν, καλέι τους αποχωρήσαντες να φύγουν επίσημα από το κόμμα, τονίζοντας: «Για το αν είναι δημοκρατική η Πλεύση Ελευθερίας, χαρακτηριστικό είναι ότι τα άτομα που ”καταγγέλλουν”, εξακολουθούν να παραμένουν σε αυτή τη λίστα επικοινωνίας. Θα τους παρακαλέσω να αποχωρήσουν πλέον, αφού δεν το έχουν κάνει μέχρι αυτή τη στιγμή. Δεν θα τους διαγράψει κανείς. Στοιχειώδης αξιοπρέπεια και εντιμότητα επιβάλλει να φύγουν έστω τώρα, αφού άλλωστε έχουν δηλώσει (μόνο) στα ΜΜΕ κ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ”αποχωρούν”».

Σχετικά Άρθρα