Για 13η χρονιά η Βίκος Α.Ε. συμμετέχει ενεργά στην εθελοντική αιμοδοσία

 Για 13η χρονιά η Βίκος Α.Ε. συμμετέχει ενεργά στην εθελοντική αιμοδοσία

Μια κίνηση τόσο απλή και γρήγορη όπως η αιμοδοσία, χαρίζει ελπίδα και ζωή και υπενθυμίζει την ανεκτίμητη αξία του εθελοντισμού. Στις 14 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, και η Βίκος Α.Ε. την τιμά έμπρακτα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος για 13η χρονιά, η εταιρεία Βίκος μάς υπενθυμίζει ότι “Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα”. Ένα κεντρικό μήνυμα, που συμβολίζει το ύψιστο δώρο της κοινωνικής προσφοράς, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.

Με στόχο την παρακίνηση του κόσμου για στήριξη της πρωτοβουλίας αυτής, η εταιρεία Βίκος υλοποιεί και φέτος καμπάνια ενημέρωσης, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης. Σκοπός είναι η πλήρης και σαφής ενημέρωση για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη συνεισφορά αγάπης προς το συνάνθρωπο, παροτρύνοντας παράλληλα όλους μας να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες.

Για 13η χρονιά η Βίκος Α.Ε. συμμετέχει ενεργά στην εθελοντική αιμοδοσία

Για την εταιρεία Βίκος, η έννοια της προσφοράς αποκτά ιδιαίτερο νόημα, με ενεργή συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Τον Ιανουάριο του 2010, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών κ. Π. Σεπετά και Ε. Θεοχάρη – και οι ίδιοι εθελοντές αιμοδότες – σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα. Από τότε έως σήμερα, η εταιρεία Βίκος έχει πραγματοποιήσει 38 εταιρικές αιμοδοσίες, στις οποίες έχουν συλλεχθεί συνολικά 995 φιάλες αίματος.

Στηρίζοντας τις προσπάθειες εθελοντικής αιμοδοσίας, η εταιρεία έχει προσφέρει μία κινητή μονάδα αιμοληψίας στο νοσοκομείο “Χατζηκώστα” Ιωαννίνων και τρία ειδικά οχήματα, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, για την ασφαλή μεταφορά φιαλών αίματος στον Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Σχετικά Άρθρα