Έρχεται παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου για το κόμμα “Νίκη” – Καταγγελίες από το Άγιο Όρος

 Έρχεται παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου για το κόμμα “Νίκη” – Καταγγελίες από το Άγιο Όρος

Το κόμμα «Νίκη», σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές, δείχνει να βρίσκεται πολύ κοντά στο κατώφλι του Κοινοβουλίου. Μετά από τη συζήτηση και τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για την προσπάθεια επηρεασμού των ιερέων, των πιστών και των ιεραρχών προς μία συγκεκριμένη κομματική κατεύθυνση από το κόμμα «Νίκη», αναμένεται ανακοινωθέν από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αδαμαντίας Λιόλιου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Υπενθυμίζεται πως και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά τον α’ γύρο των εκλογών, είχε προχωρήσει σε δήλωση για την προσπάθεια εμπλοκής της εκκλησίας στα πολιτικά. Τώρα, πριν την κάλπη της 25ης Ιουνίου, θέτει το θέμα στο συλλογικό όργανο της εκκλησίας, την Ιερά Σύνοδο.

Οι συνοδικοί μητροπολίτες αναμένεται να υιοθετήσουν και να επιδοκιμάσουν την οργισμένη αυτή δήλωση του αρχιεπισκόπου, να βάλουν και οι ίδιοι έναν φραγμό -όπως είχε αναφέρει και ο Μακαριότατος- στη «χυδαία απόπειρα επηρεασμού της εκκλησίας για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων και αλλότριων σκοπών- ενώ ο Αρχιεπίσκοπος είχε κάνει λόγο και για «παραχαράκτες της πίστης».

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος αναμένεται να είναι και το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου.

Παράλληλα, και στο Άγιο Όρος εντοπίζεται ένας επηρεασμός των μοναχών για το κόμμα «Νίκη», ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένες καταγγελίες από τον ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου.

Σχετικά Άρθρα