Στα ”μαχαίρια” Πριγκόζιν – Σοϊγκού: ”Δεν υπογράφουμε καμία σύμβαση με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας” λέει ο αρχηγός της Wagner

 Στα ”μαχαίρια” Πριγκόζιν – Σοϊγκού: ”Δεν υπογράφουμε καμία σύμβαση με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας” λέει ο αρχηγός της Wagner

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της Βάγκνερ, o Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε σήμερα ότι οι μαχητές της μισθοφορικής του οργάνωσης δεν θα υπογράψουν καμία σύμβαση με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, λίγες ώρες μετά αφότου ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού προσπάθησε να θέσει υπό τον έλεγχό του αποσπάσματα εθελοντών.

Ο Πριγκόζιν εξαπολύει διαρκώς λεκτικές επιθέσεις ενάντια στη ρωσική στρατιωτική ηγεσία, αλλά ούτε ο Σοϊγκού, ούτε ο αρχηγός του επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ έχουν σχολιάσει δημόσια τις προσβολές και επικριτικές δηλώσεις του Πριγκόζιν εις βάρος της ηγεσίας του στρατού.

Εντούτοις, το υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση χθες Σάββατο στην οποία σημειώνεται ότι ο Σοϊγκού έδωσε εντολή σε όλα τα «αποσπάσματα εθελοντών» να υπογράψουν συμβάσεις με το ρωσικό ΥΠΑΝ μέχρι το τέλος του μήνα, μια κίνηση που σύμφωνα με το υπουργείο θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα του ρωσικού στρατού.

Αν και το υπουργείο Άμυνας δεν ανέφερε την Βάγκνερ ονομαστικά στην ανακοίνωσή του, ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια του Σοϊγκού να φέρει τους μισθοφόρους υπό τον έλεγχό του.

«Η Βάγκνερ δεν θα υπογράψει κανένα συμβόλαιο με τον Σοϊγκού», είπε ο Πριγκόζιν απαντώντας σε αίτημα για σχόλιο σχετικά με την εντολή αυτή, με τον ίδιο να αναφέρει ότι αυτή δεν ισχύει για την Βάγκνερ.

Ο Πριγκόζιν είπε ότι η μισθοφορική οργάνωση προτάσσει τα συμφέροντα της Ρωσίας, αλλά ότι η εξαιρετικά αποτελεσματική διοικητική δομή της θα καταστραφεί αν δίνει αναφορά στον Σοϊγκού.

«Ο Σοϊγκού δεν μπορεί να διαχειριστεί σωστά στρατιωτικούς σχηματισμούς», είπε ο Πριγκόζιν, προσθέτοντας ότι η Βάγκνερ συντονίζει τις ενέργειές της στην Ουκρανία με τον στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν, που φέρει το παρατσούκλι «Στρατηγός Αρμαγεδδών».

Σχετικά Άρθρα