Champions League: Η Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά – Νίκησε 1-0 την εξαιρετική Ίντερ στον τελικό

 Champions League: Η Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά – Νίκησε 1-0 την εξαιρετική Ίντερ στον τελικό

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας το Champions League. Με το θαυμάσιο γκολ του Ρόδρι και με δύο σωτήριες επεμβάσεις του ανίκητου Έντερσον στο φινάλε, επικράτησε 1-0 της εξαιρετικής Ίντερ και σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο! Είναι το πρώτο Champions League για τη Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος έφτασε τα τρία τρόπαια στη διοργάνωση μετά τις δύο κατακτήσεις που είχε με την Μπαρτσελόνα το 2009 και το 2011.

Είναι, αν μη τι άλλο, μια μεγάλη δικαίωση για τον ίδιο αλλά και για το καλό ποδόσφαιρο καθώς η Σίτι επί των ημερών του πρεσβεύει το ποιοτικό ποδόσφαιρο παίζοντας το δικό του Total Football. Η καλύτερη ομάδα στον πλανήτη εν τέλει παίρνει αυτό που της αξίζει…

Μετά από τα έξι πρωταθλήματα, τα δύο Κύπελλα και τα έξι Λιγκ Καπ στην καλύτερη δεκαετία της ιστορίας της, κατέκτησε και το πολυτιμότερο όλων, κάνοντας παράλληλα κι ένα ιστορικό τρεμπλ! Οι Πολίτες έγιναν η δεύτερη ομάδα στην Αγγλία μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999, που κατακτούν σε μια σεζόν πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League!

ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΜΑΝΤΕΣΤΕΡ:

Οι Γαλάζιοι, έχοντας την εμπειρία του χαμένου τελικού το 2021 απ’ την Τσέλσι, έπαιξαν με κυνικό κι όχι με φαντεζί τρόπο, όπως μας έχουν συνηθίσει. Δεν εντυπωσίασαν, δεν ξετρέλαναν, δεν έθελξαν με το παιχνίδι τους. Αλλά σ’ αυτή τη σειρά αγώνων του Champions League, ιδίως απ’ τη στιγμή που άρχισαν τα νοκ άουτ, ο στόχος τους ήταν ένας: το τρόπαιο. Και πλέον επιστρέφουν με τον τίτλο στις βαλίτσες τους διότι αγωνίστηκαν για να κερδίσουν κι όχι για να παίξουν καλά.

Ο Γκουαρδιόλα χρησιμοποίησε ως βασικό τον Ρόδρι, τον παίκτη για τον οποίο είχε παραδεχτεί πως έκανε λάθος που δεν τον έβαλε στον τελικό του 2021. Αυτή τη φορά του έδωσε φανέλα βασικού κι εκείνος τον δικαίωσε με το νικητήριο γκολ. Μολονότι έχασαν νωρίς στο α’ ημίχρονο τον κορυφαίο παίκτη τους, Κέβιν Ντε Μπρόινε, οι Πολίτες βρήκαν το γκολ που έψαχναν, έπαιξαν αποτελεσματική άμυνα, είχαν τον Έντερσον καθοριστικό όταν χρειάστηκε και δικαιώθηκαν.

  • Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Στόουνς (83′ Γουόκερ), Ντίας, Ακέ, Ακάνζι, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκιουντογκάν, Ντε Μπρόινε (36′ Φόντεν), Χάαλαντ, Γκρίλις.
  • Ίντερ: Ονάνα, Νταρμιάν (84′ Μκχιταριάν), Ατσέρμπι, Μπαστόνι (76′ Γκόζενς), Ντάμφρις (76′ Μπελανόβα), Τσαλχάνογλου (84′ Ντ’ Αμπρόζιο), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Ντιμάρκο, Λαουτάρο Μαρτίνες, Τζέκο (57′ Λουκάκου).

Σχετικά Άρθρα