Συναγερμός στη ΝΔ μετά τις δηλώσεις Πνευματικού που προκαλούν σύγχυση για το πρόγραμμα στην Υγεία

 Συναγερμός στη ΝΔ μετά τις δηλώσεις Πνευματικού που προκαλούν σύγχυση για το πρόγραμμα στην Υγεία

Μπουρλότο στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ για τη δημόσια υγεία έβαλε ο πρώην βουλευτής Ευβοίας, Σπύρος Πνευματικός με τις δηλώσεις του περί …διαλογής καρκινοπαθών. 

Την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτοναν το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» για να παρουσιάσει στο νοσηλευτικό προσωπικό ένα νέο πρόγραμμα για τους ασθενείς, την ίδια στιγμή ο Σπ. Πνευματικός δήλωνε σε συνέντευξη του:

«Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων μας». 

Στην Πειραιώς αμέσως σήμανε «συναγερμός» μόλις αντιλήφθηκαν τις δηλώσεις του Σπ. Πνευματικού και την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν. Η ΝΔ αναγκάστηκε δια μέσω του Παύλου Μαρινάκη να «τραβήξει το αυτί» του πρώην βουλευτή αλλά και να απολογηθεί για τα πεπραγμένα της στο δημόσιο σύστημα υγείας.  

  • «Για τη Νέα Δημοκρατία η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και αποτελεί απόλυτη αξία. Στο κέντρο της πολιτικής της είναι ο άνθρωπος και όλες οι πολιτικές της έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του» σχολίαζαν κομματικές πηγές και τόνιζαν πως η  κοινωνική ευαισθησία έχει εκφραστεί σε όλη τη διάρκεια της προηγούμενης 4ετίας, με πολιτικές που έχουν στο επίκεντρο, ειδικά τους πιο αδύναμους” σχολίαζαν υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη. 

Ωστόσο, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, και κυριώς μετά το τηλεφώνημα του Π. Μαρινάκη που του διεμύνησε την έντονη δυσαρέσκεια του, ο Σπ. Πνευματικός έβγαλε διευκρινιστική δήλωση υποστηρίζοντας πως διαστρευλώθηκαν οι δηλώσεις του και παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενα του. 

«Δυστυχώς, κάποια από τα λεγόμενά μου, δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου που είχα να αναλύσω ένα τόσο δύσκολο θέμα, παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν» δήλωσε ο Σπ. Πνευματικός προσθέτοντας:

  • « Ως δημόσιος λειτουργός της υγείας, όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου, έχω αποδείξει εμπράκτως την αγάπη μου προς τον ασθενή και την ξεκάθαρη και βαθιά πεποίθησή μου ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και αποτελεί απόλυτη αξία. Με αυτό τον γνώμονα κινήθηκα πάντα κι αυτό αποτελεί απαράβατη αρχή για μένα και στην επιστημονική μου προσφορά, αλλά και στην πολιτική μου δραστηριότητα». Ο ίδιος μάλιστα ζήτησε «συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας».

Απο την Πειραιώς, μετά την “μεταμέλεια” του Σπ. Πνευματικού προσπαθούσαν να «συμμαζέψουν» την κατάσταση υπογραμμίζοντας πως «η ΝΔ αποδεικνύει στην πράξη πως ενδιαφέρεται για κάθε ασθενή» επισημαίνοντας πως την τελευταία τριετία μπήκαν περισσότερες από 1.000 νέες θεραπείες (φάρμακα) έναντι 100 όλης της τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ, πως εξοικονομήθηκαν  450 εκατ. στο φάρμακο ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι ασθενείς. 

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά και τα απανωτά περιστατικά που αναδεικνύουν τα προβλήματα στο ΕΣΥ υπογράμμισε ότι πλέον αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο. «Θα αποκτήσει η χώρα επιτέλους ένα σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θα προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές. Θα εκσυγχρονίσουμε τμήματα επειγόντων περιστατικών, κέντρα υγείας. Θα επενδύσουμε στην πρόληψη, στον Προσωπικό Γιατρό και θα παρέμβουμε δραστικά και στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ ώστε να μην έχουμε τραγικά περιστατικά», σημείωσε.

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την Εύβοια όπου είχε εκλεγεί ο Σπ. Πνευματικός το 2019 ενώ και στις εκλογές του Μαίου ήρθε τρίτος σε σειρά κατάταξης και δεν κατάφερε να κερδίσει βουλευτική έδρα. Θα υπάρξει, άραγε, τετ α τετ, ή ο κ. Πνευματικός θα αποσυρθεί σιωπηρά;

Σχετικά Άρθρα