Πλεύση Ελευθερίας: Τριπλή αποχώρηση με καταγγελίες για “φυτευτούς” από την Ζωή Κωνσταντοπούλου

 Πλεύση Ελευθερίας: Τριπλή αποχώρηση με καταγγελίες για “φυτευτούς” από την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πρώτα η Όλγα Δάλλα, μετά η Μαργαρίτα Καζάκου και έπειτα η Χρύσα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσαν μέσω Facebook, ότι αποχωρούν από την Πλεύση Ελευθερίας καταγγέλλοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου πως βάζει στις λίστες των εκλογών «φυτευτούς».

Η Πλεύση Ελευθερίας δεν μπήκε στη Βουλή στις προηγούμενες εκλογές για μερικές χιλιάδες ψήφους και όλες οι δημοσκοπήσεις ενόψει της 25ης Ιουνίου δείχνουν πως το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα είναι στη νέα Βουλή.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, τρία στελέχη που ήταν στα ψηφοδέλτια του Μαΐου και μάλιστα πήραν πολλές χιλιάδες ψήφους, αποφάσισαν να αποχωρήσουν και μάλιστα με επίθεση σε βάρος της επικεφαλής του κόμματος.

Πρόκειται για την Όλγα Δάλλα, την Μαργαρίτα Καζάκου και την Χρύσα Διαμαντοπούλου.

Την αρχή έκανε Όλγα Δάλλα, που με ανάρτησή της στο Facebook, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Πλεύση Ελευθερίας και κατηγόρησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για προδοσία, αφού, όπως αναφέρει, την έβγαλε από τα ψηφοδέλτια για να βάλει «δικούς της».

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου θα γίνουν με λίστα, την οποία καθορίζουν τα κόμματα. Συνήθως, επιλέγεται η σειρά με βάση τους σταυρούς, αλλά είναι το κάθε κόμμα που αποφασίζει.

Η Όλγα Δάλλα ήταν υποψήφια στον Β’3 Νότιο Τομέα Αθηνών και μίλησε για ψέματα και προδοσία από πλευράς της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους» ανέφερε σε ανάρτησή της η Όλγα Δάλλα, η οποία αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς (6.168) στην εκλογική της περιφέρεια στις εκλογές του Μαΐου.

Στα σχόλια της ανάρτησης, η Όλγα Δάλλα απαντώντας σε ερώτηση γράφει πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου «πέταξε έξω τους πρώτους και έβαλε σε εκλόγιμες θέσεις το παρεάκι της»

Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφία της με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην οποία έχει γράψει τη λέξη «ψέμα» με κόκκινα, κεφαλαία γράμματα….

Η ανάρτησή της:

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…ήρθε η προδοσία.

Πριν μπει στη Βουλή, άρχισε τις εκκαθαρίσεις.

Τέλος λοιπόν στην πολιτική μου «καριέρα»!

Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία/Η φωνή των πολιτών στη Βουλή/Λαϊκή Κυριαρχία τονίζονται στη Διακήρυξη της Πλεύση Ελευθερίας.

Και ήταν όλα ΨΕΜΑΤΑ …

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους.

Παίρνω λοιπόν την ευθύνη που μου αναλογεί

Αποχωρώ από αυτό το έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα

Ζητώ συγνώμη από όλους τους συμπολίτες μου που με στήριξαν.

Δεν μπόρεσα να ανταπεξέλθω στη φαυλότητα…

Κοινοποιήστε ελεύθερα».

Το δρόμο της Όλγας Δάλλα ακολούθησε λίγο μετά και η Μαργαρίτα Καζάκου, η οποία ήταν πρώτη σε σταυρούς για την Πλεύση Ελευθερίας στη Β’ Πειραιά.

Σε ανάρτησή της ανέφερε πως με απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, «φυτεύτηκαν» υποψήφιοι και δεν θα είναι εκείνοι που ψήφισαν οι πολίτες.

«Αυτοί είναι οι νικητές της Β’ Πειραιά γιατί αυτούς τίμησε ο λαός με την ψήφο του και όχι αυτοί που «φυτεύτηκαν» με απόφαση της Αρχηγού Ζωής Κωνσταντοπούλου και που θα δείτε στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής», έγραψε.

Ακολούθησε η αποχώρηση της Χρύσας Διαμαντοπούλου με την παρακάτω ανάρτηση:

«Πάντα γελαστή και γελασμένη από ανθρώπους, αλλά με την ανακούφιση που φέρνει το αίσθημα του δικαίου, αποχωρώ από την «Πλεύση Ελευθερίας» και αποσύρω τη στήριξή μου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Έδωσα μια σιωπηλή εκλογική μάχη, έτσι όπως την επέλεξα, με 4.032 ανθρώπους να με ψηφίζουν για τα ιδανικά και τις αξίες μου.

Από πρώτη στον Β1 τομέα, όμως, με συνοπτικές μη δημοκρατικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος. Η ψήφος μας στα σκουπίδια λοιπόν. Υπήρξα απλώς ένα «δόλωμα» για αυτούς. ΟΧΙ. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. ΟΧΙ.

Δεν θα σας μιλήσω ούτε για τα παρασκήνια ούτε για τα φυτευτά κοράκια. Καμία πολιτική καριέρα δεν ονειρεύομαι πλάι σε τέτοιους. Καμία ζωή χωρίς Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία.

Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και αποχωρώ ζητώντας συγνώμη από όλους όσοι με στήριξαν. Θα συνεχίσω να παλεύω για το δίκαιο, θα συνεχίσω να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους, θα συνεχίσω…».