Νέος Κόσμος: Βρέθηκε όχημα με βαρύ οπλισμό που είχε κλαπεί από τη Νίκαια – Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ

 Νέος Κόσμος: Βρέθηκε όχημα με βαρύ οπλισμό που είχε κλαπεί από τη Νίκαια – Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ., καθώς πριν από λίγο βρέθηκε βαρύς οπλισμός σε αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί η κλοπή του. Το όχημα εντοπίστηκε στη συμβολή των οδών Φανοσθένους και Σμιθ στον Νέο Κόσμο. Είχε κλαπεί στις 19.01 από την περιοχή της Νίκαιας και για την απώλεια του η ιδιοκτήτρια αποζημιώθηκε από την ασφαλιστική της εταιρεία. Όταν εντοπίστηκε το όχημα και η ασφαλιστική πήγε να το παραλάβει έκπληκτοι οι υπάλληλοι είδαν ότι μέσα είχε βαρύ οπλισμό.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες από τον πρώτο οπτικό έλεγχο μέσα στο όχημα υπάρχουν 2 Καλάσνικοφ και 2 αλεξίσφαιρα, αλλά και 2 πιστόλια. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σημειώνεται ότι το όχημα είναι τζιπ και έχει πλαστές πινακίδες.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο όχημα βρέθηκαν και δύο μπιτόνια με βενζίνη. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα οι δράστες θα έκαιγαν το ΙΧ, όμως για κάποιο λόγο το εγκατέλειψαν.

Την έρευνα έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών που θα προσπαθήσει να εξακριβώσει πόσο καιρό ήταν το όχημα σταθμευμένο στην οδό Φανοσθένους. Επίσης, θα εξακριβωθεί εάν είχε χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια πριν εγκαταλειφθεί από τους δράστες. Το γεγονός ότι έφερε πλαστές πινακίδες κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι κακοποιοί είτε το χρησιμοποίησαν είτε σκόπευαν να το χρησιμοποιήσουν σε κάποια επίθεσή τους.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αλλά και η Αντιτρομοκρατική, καθώς ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι το συγκεκριμένο όχημα να συνδέεται με το διπλό φονικό στον Κορυδαλλό που έγινε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Μάλιστα για αυτόν τον λόγο έχει δοθεί προτεραιότητα να προχωρήσουν άμεσα οι βαλλιστικές των δύο καλάσνικοφ.

Σχετικά Άρθρα