Κωνσταντοπούλου: Οι αλλαγές στα ψηφοδέλτια που προκάλεσαν αποχωρήσεις με καταγγελίες – Στις λίστες ο άντρας της

 Κωνσταντοπούλου: Οι αλλαγές στα ψηφοδέλτια που προκάλεσαν αποχωρήσεις με καταγγελίες – Στις λίστες ο άντρας της

Έντονες αντιδράσεις και αποχωρήσεις έχουν προκαλέσει στην Πλεύση Ελευθερίας οι χειρισμοί της Ζωής Κωνσταντοπούλου στις λίστες των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος ενόψει των εκλογών του Ιουνίου. Ήδη τρεις υποψήφιες αποχώρησαν με ηχηρές καταγγελίες εναντίον της επικεφαλής του κόμματος. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορείται από στελέχη της ότι, λειτουργώντας αυταρχικά, άλλαξε τη σειρά κατάταξης αρκετών υποψήφιων βουλευτών, όπως αυτή καταγράφηκε από τις κάλπες του Μαΐου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγορείται ότι έβαλε χαμηλότερα στη λίστα στελέχη που είχαν πρωτεύσει σε σταυρούς, για να προωθήσει άλλους υποψηφίους της αρεσκείας της.

Είναι ενδεικτικό ότι στην Α’ Αθηνών τοποθετήθηκε δεύτερος στη λίστα, κάτω από την ίδια την επικεφαλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο σύντροφός της Διαμαντής Καραναστάσης, ο οποίος μάλιστα στις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν ήταν καν υποψήφιος. Ο κ. Καραναστάσης πήρε τη θέση της Ελένης Δημοπούλου, η οποία είχε έρθει δεύτερη σε σταυρούς και πλέον είναι στην τέταρτη θέση.

Επίσης, στον Νότιο Τομέα Αθηνών, με απόφαση Κωνσταντοπούλου, η Όλγα Δάλλα, η οποία είχε έρθει πρώτη με 6.168 σταυρούς, τοποθετήθηκε τρίτη, και έβαλε στη θέση της τον ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος είχε κατέβει στην… Α’ Αθηνών και ήρθε τρίτος με 2.577 ψήφους.

Παράλληλα, με απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε στη δεύτερη θέση ο Ευθύμιος Μαυράκης, ο οποίος είχε καταταγεί τελευταίος στον Νότιο Τομέα με 1.932 ψήφους.

Κατόπιν αυτών, η Όλγα Δάλλα με μια ανάρτηση-καταπέλτη στα social media ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Πλεύση Ελευθερίας, καταγγέλλοντας ότι εξαπατήθηκε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ήταν όλα ΨΕΜΑΤΑ. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους. Παίρνω λοιπόν την ευθύνη που μου αναλογεί. Αποχωρώ από αυτό το έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η κυρία Δάλλα.

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις… ήρθε η προδοσία. Πριν μπει στη Βουλή, άρχισε τις εκκαθαρίσεις. Τέλος λοιπόν στην πολιτική μου «καριέρα»!

Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία/Η φωνή των πολιτών στη Βουλή/Λαϊκή Κυριαρχία τονίζονται στη Διακήρυξη της Πλεύση Ελευθερίας.

Και ήταν όλα ΨΕΜΑΤΑ… Η Ζωή Κωνσταντοπούλου – Zoe Konstantopoulou αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους.

Παίρνω λοιπόν την ευθύνη που μου αναλογεί. Αποχωρώ από αυτό το έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα.

Ζητώ συγνώμη από όλους τους συμπολίτες μου που με στήριξαν. Δεν μπόρεσα να ανταπεξέλθω στη φαυλότητα… Κοινοποιήστε ελεύθερα».

«Φύτεψαν υποψήφιους με απόφαση της αρχηγού στη Β’ Πειραιά…»

Σαν να μην έφτανε αυτό, μια άλλα υποψήφια με την Πλεύση Ελευθερίας στην Β’ Πειραιά, η Μαργαρίτα Καζάκου, η οποία ήρθε επίσης πρώτη σε σταυρούς (4.401) στις εκλογές του Μαΐου, κατήγγειλε με ανάρτησή της στο facebook πως με απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου «φυτεύτηκαν» υποψήφιοι, που δεν είναι εκείνοι που ψήφισαν οι πολίτες.

«ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ… και όχι αυτοί που φυτεύτηκαν με απόφαση της Αρχηγού Ζωής Κωνσταντοπούλου και που θα δείτε στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής 25/6/2023 της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!!!» έγραψε η κυρία Καζάκου.

Από πρώτη… ένατη στον Βόρειο Τομέα: «Η ψήφος μας στα σκουπίδια, λοιπόν…»

Την απόσυρσή της από τα ψηφοδέλτια της Πλεύσης Ελευθερίας ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής και η Χρύσα Διαμαντοπούλου, η οποία ήταν πρώτη σε σταυρούς στον Βόρειο Τομέα και βρέθηκε στην… 9η θέση.

Η ίδια σε ανάρτησή της αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από πρώτη στον Β1 Τομέα όμως, με συνοπτικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος. Η ψήφος μας στα σκουπίδια, λοιπόν. Υπήρξα απλώς ένα “δόλωμα” για αυτούς. ΟΧΙ. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό».

Στη λίστα της Πλεύσης Ελευθερίας στον Βόρειο Τομέα Αθηνών τοποθετήθηκε δεύτερος ο παλαίμαχος αθλητής του στίβου Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, ο οποίος στις εκλογές του Μαΐου είχε τοποθετηθεί στην τελευταία -τιμητική θέση- του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Αλλαγές και στη Δυτική Αθήνα

Στον Δυτικό Τομέα Αθήνας πρώτη στη λίστα της Πλεύσης Ελευθερίας μπήκε η τραγουδίστρια Τζόρτζια Κεφαλά, από 2η σε σταυρούς, ενώ η πρώτη σε σταυρούς, Αριστέα Γεωργοπούλου, πήρε την τρίτη θέση.

Εξαφάνισε και την υποψήφια στη Μαγνησία

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε αλλαγές και στο ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας.

Η Πλεύση Ελευθερίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου κατάφερε να συγκεντρώσει στη Μαγνησία 3,54%. Πρώτη σε σταυρούς είχε καταταγεί η Άννα Κοντογιάννη. Πρόκειται για την υποψήφια που είχε γίνει viral καθώς σε τηλεοπτική της εμφάνιση τα είχε κάνει… μαντάρα, αφού δεν γνώριζε το πρόγραμμα του κόμματος για τον νομό της, ενώ είχε μπερδέψει και τη Ζωή με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο και το Επικρατείας με το ευρωψηφοδέλτιο.

Παρά ταύτα, είχε καταφέρει να περάσει τα ιδρυτικά στελέχη της Πλεύσης, Μαργαρίτη Πατσιαντά -που ήρθε τρίτος- και Ιωάννη Κάιρα, ο οποίος κατετάγη τελευταίος.

Ωστόσο, σύμφωνα με το magnesianews, στις λίστες που κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο, στη λίστα της Πλεύσης Ελευθερίας στη Μαγνησία εμφανίζεται πρώτος ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, δεύτερος ο Ι. Κάιρας (στη θέση της Ιωάννας Πολύζου, η οποία κατέβηκε στην τρίτη θέση).

Η Άννα Κοντογιάννη εξαφανίστηκε από το ψηφοδέλτιο, όπως και η Ευγενία Φραγκουδάκη.

Αναλυτικά οι αλλαγές στα ψηφοδέλτια:

Στην Α’ Αθήνας, η Ελένη Δημοπούλου που ήρθε 2η σε σταυρούς (2.828), μετακινήθηκε στην 4η θέση, ενώ ο Σπύρος Μπιμπίλας (3ος σε σταυρούς) μετακινήθηκε στον Β3 Νοτίου Τομέα. Έτσι στο ψηφοδέλτιο της 25ης Ιουνίου δεύτερος είναι ο Αδαμάντιος Καραναστάσης, η Έλλη Ρούσσου και πλέον 4η η Ελένη Δημοπούλου.

Στην Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, η Χρυσούλα Διαμαντοπούλου (πρώτη με 4.032 ψήφους) «εξαφανίστηκε». Στη λίστα πλέον είναι πρώτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ακολουθεί ο Σπήλιος Ζαραρόπουλος, που λέγεται ότι είναι στενός φίλος της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Στην Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, η Αριστέα Γεωργοπούλου που ήρθε πρώτη σε ψήφους, μετακινείται στην 3η θέση της λίστας. Πρώτη πλέον είναι η Γεωργία Κεφαλά (ήταν 2η) και ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος.

Στην Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, η Όλγα Δάλλα ήρθε πρώτη και παραιτήθηκε με καταγγελίες κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά τις λίστες (την έβαλαν 3η). Στη λίστα είναι πρώτος ο Σπύρος Μπιμπίλας και ακολουθεί ο Ευθύμιος Μαυράκης (είχε έρθει 7ος σε ψήφους).

Στην Β’ Πειραιώς αντί της Μαργαρίτας Καζάκου (πλέον 3η στη λίστα – ήταν πρώτη σε σταυρούς) πάει ο Χρήστος Αριδας και ακολουθεί η Αθηνά Τσαμαδού.

Στη Δυτική Αττική, από δεύτερος σε ψήφους είναι πρώτος στη λίστα ο Δημήτρης Φουφόπουλος.

Στην Αχαΐα πρώτος πλέον είναι ο Ανδρέας Ρέγκλης στη λίστα, ενώ πρώτη σε σταυρούς είχε έρθει η Μαρία Αλεξίου.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης, από 5ος σε σταυρούς, ο Μιχάλης Χουρδάκης είναι πρώτος στη λίστα.

Στο Ηράκλειο, μπαίνει πρώτος στη λίστα ο Γιώργος Τσαμπουράκης αντί του Δημήτρη Κολοκοτρώνη.