Κακλαμάνης: Απαράδεκτη και εκτός τόπου και χρόνου η δήλωση Πνευματικού 

 Κακλαμάνης: Απαράδεκτη και εκτός τόπου και χρόνου η δήλωση Πνευματικού 

«Απαράδεκτη» και «εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτήρισε ο Νικήτας Κακλαμάνης τη δήλωση του Σπύρου Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς, που τον οδήγησε εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ, μετά τη θύέλλα αντιδράσεων που προκάλεσε.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης «αδειάζοντας» τον συνάδελφό του, διηγήθηκε μάλιστα και μια πολύ συγκινητική ιστορία από μια προσωπική του εμπειρία ως γιατρός, ξεκαθαρίζοντας ότι «τους ασθενείς τελικού σταδίου δεν τους εγκαταλείπεις…»

«Εγώ εχω ειδικότητα ογκολογίας. Όταν ήμου γιατρός και εφημέρευα μια ημέρα, ήταν ένα παιδί 17 ετώ που έπασχε από λέμφωμα, σας μιλώ τώρα για 40 χρόνια πριν, τότε ήταν από τις ανίατες μορφές καρκίνου, σήμερα θεραπεύεται, θύμαμαι ότι μου κράταγε τα χέρια, ήταν στο τελικό στάδιο, και μου έλεγε “γιατρέ μου είμαι μόλις 17 ετών, μη με αφήσεις να πεθάνω”. Εκείνη η στιγμή σημάδεψε όλη την πορεία μου ως γιατρός. Υπάρχουν ασθενείς τελικού σταδίου, τους οποίους όμως δεν τους εγκαταλείπεις. Τους βοηθάς αν πονάνε να μην πονάνε, να φύγουν εν ειρήνη» τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης, προσθέτοντας ότι «ο γιατρός (πρέπει να) είναι από πάνω (σ.σ. από τους ασθενείς) μέχρι τη στιγμή που θα κλείσουν τα μάτια τους».

«Απαράδεκτη και εκτός τόπου και χρόνου η δήλωση»

«Πλέον σήμερα ασθενείς σε τρίτο, τέταρτο στάδιο καρκίνου με τις θεραπείες που υπάρχουν, παίρνουν παράταση ζωής και σε αρκετά καλή ποιότητα. Επομένως αυτά είναι εκτός τόπου και χρόνου, στεναχωρέθηκα που τα άκουσα, γιατί ο κύριος Πνευματικός ως γιατρός είναι υψηλού επιπέδου επιστήμονας, είπε μια προσωπική, τεχνοκρατική άποψη».

«Θεωρώ απαράδεκτη τη δήλωση, ειπώθηκε σε μια στιγμή που ο Μητσοτάκης είχε πάει στον Άγιο Σάββα για να προπαγανδίσει υπέρ του αντιθέτου, της οίκοθεν νοσηλείας των καρκινοπαθών, που είναι ο αντίπους αυτών που είπε ο Πνευματικός.

Ερωτηθείς για το αν ο Σπ. Πνευματικός πρέπει να διαγραφεί από τη ΝΔ, ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι η επιστημονική άποψη δεν πρέπει να πολιτικοποιείται, ωστόσο πρόσθεσε ο κ. Πνευματικός θα έπρεπε να γνωρίζει πού μιλάει. «Άλλο η επιστημονική άποψη και άλλο η πολιτική».

«Επί ΣΥΡΙΖΑ οι τελευταίες προσλήψεις μόνιμων στο ΕΚΑΒ»

«Εγώ θέλω να υπαρασπιστώ το ΕΚΑΒ σήμερα. Το ΕΚΑΒ είναι ένα από τα πιο νευραλγικά κομμάτια του ΕΣΥ. Καθημερινά κάνει περί τις 3.000 διακομιδές. Η προσφορά του ΕΚΑΒ δεν πρέπει να απαξιώνεται εξαιτίας λαθών της Πολιτείας» είπε στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε για τους πρόσφατους θανάτους και τις ελλείψεις.

Στη συνέχεια ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε «μόνιμες θέσεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ έχουν να γίνουν από το 2016 που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ και ήταν προκήρυξη του 2014. Αυτό είναι η πραγματικότητα. Επικουρικό προσωπικό στα αστικά κέντρα έχει μπει. Αλλά το επικουρικό είναι για να αντιμετωπιστεί μια έκτακτη ανάγκη. Το πρόβλημα επιλύεται με μόνιμες οργανικές θέσεις…».

Σχετικά Άρθρα