Εμφύλιος στην Greek Mafia – Τι κρύβεται πίσω από το διπλό συμβόλαιο θανάτου στον Κορυδαλλό

 Εμφύλιος στην Greek Mafia – Τι κρύβεται πίσω από το διπλό συμβόλαιο θανάτου στον Κορυδαλλό

Η ανησυχία στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι θα υπάρξει «συνέχεια» μετά τη διπλή δολοφονία στον Κορυδαλλό. Από το 2017 μέχρι σήμερα οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν «μετρήσει» 30 συμβόλαια θανάτου, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων παραμένουν ανεξιχνίαστα. Κύκλοι της ΕΛΑΣ αναφέρουν πως τα συμβόλαια θανάτου συνεχίζουν να υπογράφονται, ενώ ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν στην Αθήνα άτομα που πληρώνονται αδρά για να φέρουν σε πέρας τα σχέδια ισχυρών ανθρώπων της νύχτας. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο του Star οι έρευνες στρέφονται στο λαθρεμπόριο καυσίμων και οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά τους φακέλους τεσσάρων συμβολαίων θανάτου με αυτό τον κοινό παρανομαστή.

  • «Έχουμε να κάνουμε με μπουμπούκια της νύχτας, τα οποία σαφώς έχουν ένα πλούσιο ποινικό μητρώο που απαρτίζεται από δολοφονίες, εκτελέσεις, κυκλώματα της Greek Mafia και της νύχτας, από λαθρεμπόριο καυσίμων» ανέφερε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega η Αστυνομία είχε πληροφορίες από ανθρώπους της νύχτας πως πρόκειται να γίνει δολοφονική επίθεση εναντίον τους και ειδικά του 35χρονου που είχε κατηγορηθεί για διάφορες υποθέσεις.

  • Ο 35χρονος είχε κληθεί στην Ασφάλεια τον περασμένο Οκτώβριο για «φιλικές συζητήσεις» με τους αστυνομικούς αλλά η τακτική αυτή σταμάτησε τους τελευταίους μήνες.

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε πληροφορίες πως υπήρχε βεντέτα μεταξύ του 35χρονου και ανθρώπων της νύχτας και πως υπήρξε σχέδιο δολοφονίας τους άνδρα.Η συγκεκριμένη δολοφονία συνδέεται με άλλες δύο δολοφονίες επιχειρηματιών που είχαν γίνει πριν από περίπου έναν χρόνο και οι Αρχές θεωρούν πως υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των υποθέσεων.

  • Είκοσι λεπτά μετά τις 11 το βράδυ της Τετάρτης ο 35χρονος μαζί με τον συγγενή του βρίσκονται μέσα σε ένα θωρακισμένο μαύρο τζιπ επί της οδού Σοφίας Βέμπο στον Κορυδαλλό.

Μόλις φτάνουν στην πολυκατοικία όπου μένουν, ο συνοδηγός αποβιβάζεται από το όχημα και ανοίγει την γκαραζόπορτα. Τότε στο σημείο φτάνει ένα μαύρο βαν όχημα, με δυο άτομα να βγαίνουν από αυτό κρατώντας καλάσνικοφ. Αμέσως πυροβολούν τον 30χρονο, ο οποίος αφήνει την τελευταία του πνοή ελάχιστα λεπτά μετα.

Χωρίς να χάσουν χρόνο οι δυο πληρωμένοι δολοφόνοι ανοίγουν την πόρτα του αυτοκίνητου και πυροβολούν τον 35χρονο δεκάδες φορές σε σώμα και κεφάλι. Ο γνωστός ως «Ράμπο» ή «Ταξιτζής» στην ΕΛ.ΑΣ πεθαίνει ακαριαία στη θέση του οδηγού.

  • Οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών είναι από τις ελάχιστες φορές οπού διαπιστώνουν οι σε συμβόλαιο θανάτου οι δράστες χρησιμοποιούν αυτοκίνητο και όχι μοτοσυκλέτες.

Ο οδηγός του μαύρου οχήματος που πιθανόν δεν ήταν ένας από τους δυο εκτελεστές γνωρίζοντας καλά τα στενά του κορυδαλλού φεύγει με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο και σε ελάχιστο χρόνο διανύει μια απόσταση 8,5 χιλιομέτρων, με τους δράστες να βάζουν φωτιά στο όχημα στα τούνελ του Ασπροπύργου εξαφανίζοντας τα ίχνη τους.

  • Ο 35χρονος έχει απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ για υποθέσεις της νύχτας και φαίνεται πως λάμβανε μέτρα αυτοπροστασίας το τελευταίο χρονικό διάστημα.
  • Ο 30χρονος συγγενής του, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ασφάλεια, ήταν ο οδηγός επιχειρηματία που δολοφονήθηκε στο σπίτι του στα Δερβενοχώρια το Πάσχα του 2022.

Η Ασφάλεια έχει στα χέρια της βίντεο όπου μπορεί να έχουν καταγραφεί σκηνές από τη στιγμή της δολοφονίας και αναμένεται να το εξετάσουν τις επόμενες μέρες ενώ εστιάζουν σε τρεις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν στην περιοχή ώστε να εντοπιστούν οι δράστες.

Σχετικά Άρθρα