Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη – Ολοκληρώνει την αγόρευση η εισαγγελέας, μιλούν οι δικηγόροι

 Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη – Ολοκληρώνει την αγόρευση η εισαγγελέας, μιλούν οι δικηγόροι

Ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου η αγόρευση της Εισαγγελέως στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, για τη δίκη της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, το μοιραίο βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου του 2022.

Η Εισαγγελέας αναμένεται να αναλύσει τους ρόλους και τη συμμετοχή των υπολοίπων έξι κατηγορούμενων και θα καταλήξει στην κατάθεση της πρότασή της.

Έπειτα θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων κατηγορίας και υπεράσπισης των κατηγορούμενων.

Η Εισαγγελέας ήταν καταπέλτης και στη δεύτερη μέρα της αγόρευσής της (8/6) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αναφερόμενη στους έξι πρώτους κατηγορούμενους.

Επανέλαβε ότι οι 12 κατηγορούμενοι πήγαν για να σκοτώσουν, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι… «στα οπαδικά δεν πυροβολείς, ούτε χτυπάς με μαχαίρι στην καρωτίδα. Θέλεις να προσφέρεις πόνο, μόνο που αυτοί εκείνο το βράδυ ήθελαν και να σκοτώσουν».

Στη συνέχεια, άρχισε τη σκιαγράφηση του ρόλου του καθενός εκ των 12 κατηγορούμενων και αποκάλεσε τον 1ο κατηγορούμενο ως «ιθύνοντα νου», τονίζοντας ότι κράτησε το ρόλο του διευθύνοντος στη δολοφονική επίθεση.

«Θα καθόριζε τις θέσεις των “στρατιωτών” του. Σκοπός του δεν ήταν να επιτεθεί, είχε την υψηλή εποπτεία, να συγκρατήσει κάποιο από τα θύματα που θα ξέφευγε. Είχε αρχηγικό και ρυθμιστικό ρόλο», ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα