Ζαχαριάδης: Δεν τίθεται θέμα τουρκικής μειονότητας – Δώρο στον Μητσοτάκη ένας εμφύλιος στην αντιπολίτευση

 Ζαχαριάδης: Δεν τίθεται θέμα τουρκικής μειονότητας – Δώρο στον Μητσοτάκη ένας εμφύλιος στην αντιπολίτευση

Για τις προκλήσεις και τη μάχη που καλείται να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου μίλησε στο MEGA ο υποψήφιος βουλευτής, Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος ανέφερε πως δεν υποτιμά το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, ωστόσο, τόνισε πως ξεκινά «μία νέα μάχη και δύσκολη». «Εμείς στον βαθμό που προλάβαμε να αποκωδικοποιήσουμε τα λάθη και τις αδυναμίες μας και να κάνουμε προσαρμογές, το κάνουμε κι αυτό φαίνεται. Κάνουμε μία προσπάθεια να εστιάσουμε στο πρόγραμμά μας, ζητάμε τη θετική ψήφο για τον ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη για να κάνουμε πολιτική αλλαγή και ανατροπή», σημείωσε.

«Δεν τίθεται θέμα τουρκικής μειονότητας»

Αναφερόμενος στους μουσουλμάνους βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης και τις αναφορές για στήριξή τους από το τουρκικό προξενείο, ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε κατ’ αρχήν πως δεν τίθεται ζήτημα «τουρκικής μειονότητας».

«Η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας και όλων μας είναι καθαρή. Δεν υπάρχει θέμα ‘τουρκικής μειονότητας’ εδώ και 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Αυτό λέει και η ανακοίνωσή μας. Η συνθήκη είναι σαφής και καθαρή και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα παιχνίδια που επιχειρούνται εντός και εκτός», τόνισε.

Και σημείωσε πως «αυτοί οι πληθυσμοί ζουν εδώ και 400 χρόνια εκεί. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η σύγχρονη διάρθρωση του κόσμου, οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί και οι απόγονοί τους επί οθωμανικής αυτοκρατορίας είναι Έλληνες πολίτες, στο θρήσκευμα μουσουλμάνοι», εξηγώντας πως «είναι το ίδιο συνταγματικά με κάποιον άλλον που είναι Έλληνας καθολικός ή Έλληνας βουδιστής».

«Δώρο στον Μητσοτάκη ένας ‘εμφύλιος’ στην αντιπολίτευση»

Κληθείς να σχολιάσει την επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ να πάρει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να εκτοπίσει από αυτήν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε πως ένας «εμφύλιος πόλεμος» στους κόλπους της αριστεράς θα ήταν το ιδανικό δώρο στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε πως επιδιώκει την απόλυτη ηγεμονία.

«Θεωρούμε πως το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κανείς στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ένας εμφύλιος μεταξύ των δυνάμεων της αριστεράς και της κεντροαριστεράς του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου. Ο Μητσοτάκης θέλει παντοδυναμία, απόλυτη ηγεμονία και όλοι οι υπόλοιποι να έχουμε σεχταρισμό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε πως το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα της κάλπης είναι εκείνο της ενότητας των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων, ενώ αναφερόμενος στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον «χρυσό χορηγό του Μητσοτάκη», σχολίασε με νόημα ότι «πολλές φορές, το να αντιπολιτεύεσαι την αντιπολίτευση μπορεί να κάνεις χορηγία στην κυβέρνηση».