Τσίπρας: Κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη η συρρίκνωση του ΕΣΥ – Πήραμε το μήνυμα δίνουμε τη μάχη μέχρι τέλους – Στις 26 Ιουνίου κάνουμε ταμείο (vid)

 Τσίπρας: Κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη η συρρίκνωση του ΕΣΥ – Πήραμε το μήνυμα δίνουμε τη μάχη μέχρι τέλους – Στις 26 Ιουνίου κάνουμε ταμείο (vid)

«Η απλή αναλογική ήταν ένα όραμα που δεν περπάτησε», αναγνώρισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ. «Στόχος και όραμά μας είναι το 2027 η χώρα να είναι μια χώρα ευημερίας δικαιοσύνης, ισότητας και δημοκρατίας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως σημείωσε, το πρόγραμμα που παρουσίασε χτες δεν έχει αλλάξει και περιλαμβάνει τους ίδιους «κοστολογημένους στόχους», ωστόσο, επέλεξε να το επαναπαρουσιάσει γιατί, όπως ανέφερε, την προηγούμενη προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να επικοινωνήσει τις «θέσεις και τις προτάσεις» του.

«Κάναμε επανατοποθέτηση προϊόντος», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα ότι επρόκειτο για ένα «συνολικό έλλειμμα» καθώς δεν έγινε επαρκής «συζήτηση για τα προγράμματα, έγινε κυρίως για το χτες».

Σημείωσε, επίσης, ότι μέρος αυτού του προβλήματος οφείλεται στην απλή αναλογική, η οποία «στοίχισε» εκλογικά και μάλιστα πήρε την ευθύνη γι’ αυτό, δηλώνοντας «mea culpa».

  • «Λειτούργησε ουσιαστικά σε μια προοπτική κατακερματισμού των δυνάμεων που θα μπορούσαν να συνεργαστούν προκειμένου να διαμορφώσουν κυβέρνηση. Εμείς στηρίξαμε την επιλογή που κάναμε το 2016, τα κόμματα του προοδευτικού χώρου την απέρριψαν», είπε χαρακτηριστικά».

Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο θα παλέψουμε για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς τόνισε επισημαίνοντας:

  • «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα εξουσίας, δεν είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας, ούτε ένα κόμμα συμπληρωματικό σε άλλες κυβερνήσεις των πολιτικών μας αντιπάλων, όπως το ΠΑΣΟΚ» είπε σημειώνοντας πως «το κακό αποτέλεσμα δεν μας πτοεί, διεκδικούμε το αυτονόητο για ένα κόμμα εξουσίας, τη νίκη». «Είναι εξαιρετικά δύσκολη η αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων» όπως είπε, αλλά διεμήνυσε πως ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σε κάθε περίπτωση να μην αφεθεί «ανεξέλεγκτη» και «παντοδύναμη» μια κυβέρνηση της ΝΔ, κάτι που όπως σημείωσε, «δεν είναι μόνο κρίσιμο για την κοινωνία, αλλά και για την δημοκρατία». 

Αναφορικά με τα σενάρια περί τρίτου γύρου βουλευτικών εκλογών σε περίπτωση που η ΝΔ δεν συγκεντρώσει αυτοδυναμία, μίλησε για «εκβιαστικά» διλλήματα που θέτουν τα στελέχη της ΝΔ ώστε «να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους» και να δημιουργήσει μια «παντοδύναμη» και «ανεξέλεγκτη» κυβέρνηση.

«Σε κάθε περίπτωση να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα που δεν θα αφήνει ανεξέλεγκτη και παντοδύναμη την οποιαδήποτε δύναμη. Αυτό δεν είναι καλό για τη δημοκρατία», σημείωσε.

«Πήραμε το μήνυμα, ήταν ισχυρό το μήνυμα των εκλογών και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξουμε», πρόσθεσε. «Εμείς λέμε ότι πήραμε το μήνυμα των εκλογών και αλλάζουμε ότι είναι να αλλάξουμε εν κινήσει γιατί είναι μικρός ο χρόνος μέχρι τις επόμενες εκλογές. Δίνουμε μάχη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αυτή είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση γιατί είναι η τελική. Οι δύο προτάσεις είναι αυτή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν αφορά την ελληνική κοινωνία», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σχολιάζοντας στις αδιανότητες δηλώσεις του κ. Πνευματικού που μίλησε για διαλογή καρκινοπαθών ασθενών, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως άθελά του ο υποψήψιος βουλευτή της ΝΔ αποκάλυψε την κρυφή της ατζέντα για το χώρο της υγείας, που δεν είναι άλλη από τη μείωση των κρατικών δαπανών την ώρα που το ΕΣΥ βρίσκεται υπό κατάρρευση.

«Τον Δεκέμβρη του 2019 στο ΕΣΥ υπηρετούσαν 108.000. Τον Δεκέμβριο του 2022 υπηρετούν 84.000 και περάσαμε μια πανδημία», σημείωσε.

«Δεν είναι θέμα δημοσιονομικών περιορισμών, είναι θέμα προτεραιοτήτων» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε την ευχέρια να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να προχωρήσει σε προσλήψεις. Αντίθετα, επισήμανε πως ο πρώην πρωθυπουργός  επέλεξε να προσλάβει 1.000 άτομα για την πανεπιστημιακή αστυνομία, που «πια δεν τους χρειάζονται και τους στέλνουν πίσω στα αστυνομικά τμήματα». «Δεν μπορούσε να προσλάβει 700 εργαζόμενους;» διερωτήθηκε.

Όταν έκανε ο κ. Κατρούγκαλος έκανε μια δήλωση που δεν ήταν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων. Ο κ. Μητσοτάκης, παρότι ο κ. Πνευματικός έκανε την απαράδεκτη δήλωση για διαλογή ασθενών στο ΕΣΥ, δεν έκανε τίποτα, επισήμανε ο κ. Τσίπρας. Επισήμανε δε, ότι οι δηλώσεις Πνευματικού αποκαλύπτουν την κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη στην Υγεία.

«Θα κάνουμε «ταμείο» στις 26 του μήνα όπου κρινόμαστε όλοι και θα πάρουμε τις συλλογικές αποφάσεις», είπε, συμπληρώνοντας ότι στην Αριστερά δεν λαμβάνουμε αποφάσεις εν θερμώ.

Σχετικά Άρθρα