Σε δίκη οι Ελληνοκύπριοι για την επίθεση στην Τουρκοκύπρια στην Αγία Νάπα

 Σε δίκη οι Ελληνοκύπριοι για την επίθεση στην Τουρκοκύπρια στην Αγία Νάπα

Στο εδώλιο οδηγούνται οι δύο Ελληνοκύπριοι, ηλικίας 22 και 30 ετών, που κατηγορούνται για επίθεση εις βάρος μιας 25χρονης Τουρκοκύπριας στην Αγία Νάπα, ενώ αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και για αδικήματα που αφορούν στον Περί Πρόληψης και Καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών.

Σύμφωνα με το alphanews.live, οδηγίες για τον χειρισμό της υπόθεσης έδωσε στους ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν το πρωί στη Νομική Υπηρεσία, όπου μελετήθηκε ο φάκελος με το μαρτυρικό υλικό και τις ανακρίσεις για την υπόθεση.

Η καταχώρηση της υπόθεσης γίνεται αυτή την ώρα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου με τη συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα για συνοπτική δίκη, ενώ το διάταγμα κράτησης των δύο υπόπτων λήγει απόψε τα μεσάνυχτα.

«Θα γίνουν αυστηρές συστάσεις»

Επίσης, το sigmalive.com αναφέρει πως δεν θα διωχθεί ποινικά το άτομο που φέρεται να παραδέχθηκε στην Αστυνομία ότι είχε στην κατοχή του ένα ρόπαλο, κατά τη διάρκεια επεισοδίου που εκτυλίχθηκε πρόσφατα ενώ βρισκόταν στην Αγία Νάπα, και θα του γίνουν αυστηρές συστάσεις από αξιωματικό της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο άτομο, ήταν μέλος της παρέας της 25χρονης κοπέλας. Σύμφωνα με τον Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου ο φάκελος της υπόθεσης του συγκεκριμένου ατόμου με το ρόπαλο «παρουσιάστηκε ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας όπου δόθηκαν οδηγίες να μην ασκηθεί η ποινική του δίωξη και να του γίνουν αυστηρές συστάσεις από αξιωματικό της αστυνομίας. Ακόμα ο φάκελος της υπόθεσης θα παραμένει σε εκκρεμότητα για ένα χρόνο».

Όπως εξήγησε «το αδίκημα που διερευνήθηκε εναντίον του αφορούσε μεταφορά επιθετικού όπλου, δηλαδή ροπάλου».

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, 3 Ιουνίου, στην πλατεία της Αγίας Νάπας όταν μία παρέα Ελληνοκυπρίων διαπληκτίστηκε με παρέα Τουρκοκυπρίων με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια.

Τότε δύο Ελληνοκύπριοι, ηλικίας 22 και 30 χρόνων, φέρεται να χτύπησαν την νεαρή Τουρκοκύπρια.

Η 25χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου διαπιστώθηκαν τραυματισμοί στο μάτι και σε άλλα μέρη του σώματός της.

Σχετικά Άρθρα