Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές – Δεν πρέπει να πάμε χαλαρά στην κάλπη

 Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές – Δεν πρέπει να πάμε χαλαρά στην κάλπη

Το μήνυμα ότι χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση στις εκλογές του Ιουνίου έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο MEGA το πρωί της Πέμπτης. Ο πρόεδρος τη ΝΔ επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για την απλή αναλογική στις προηγούμενες εκλογές και το ΠΑΣΟΚ για την άρνησή του απέναντι στο ενδεχόμενο συνεργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με τις απαραίτητες αλλαγές στο ΕΣΥ, σημείωσε ότι «αντίπαλός μας τον Ιούνιο είναι η ξαπλώστρα» ενώ αναφέρθηκε στο TikTok, στις σχέσεις με τη σύζυγό του και τα παιδιά του.

Δείτε τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο MEGA

Στο ερώτημα πώς αισθάνεται μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου είπε ότι «δεν αισθάνομαι άτρωτος. Οι κάλπες είναι άδειες και πρέπει να γεμίσουν. Αισθάνομαι ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του Μαΐου. Αυτο το ποσοστό που πήραμε αυξάνει την ευθύνη για να τιμήσω την εμπιστοσύνη και να εφαρμόσω το πρόγραμμα που είπαμε και να είμαι χρήσιμος ως πρωθυπουργός . Ο κάθε πολίτης που σε ψήφιζει σου δίνει ατομική εντολή να λύσουμε αυτό που τον απασχολεί. Το υψηλό εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη ευθύνη. Δεν είναι λευκή εντολή και εντολή αλαζονείς ότι το αποτέλεσμα έχει κριθεί και θα πρέπει να πάμε χαλαροί στην κάλπη».

Εξηγώντας τη δήλωση του για το ενδεχόμενο τρίτης κάλπης τον Αύγουστο είπε ότι «αν ίσχυε η ενισχυμένη αναλογική τον Μάιο θα είχαμε ήδη κυβέρνηση .Καταλαβαίνω την κούραση αλλά κάποιοι άλλοι την επέλεξαν την απλή αναλογική. Χρειαζόμαστε την επόμενη ημέρα μια ισχυρή κυβέρνηση. Ετσι όπως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί δεν υπάρχει η δυνατότητα για κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν είναι παρά το λογικό συμπέρασμα όταν κάποιοι που θα μπορούσαν να είνια σύμμαχοί μας λένε ότι δεν ενδιαφέρονται και θέλουν τον ρόλο της αντιπολίτευσης και αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ»

«Τον κορωνοϊο τον πέρασα γρήγορα. Όπως μου είπε ο γιος μου “ούτε ο covid δεν άντεξε τους ρυθμούς σου”. Δεν μου άφησε κάτι. Πιστεύω πια ότι και για τον κορωνοϊό και για τη γρίπη θα εμφολιαζόμαστε μια φορά τον χρόνο για να περιορίζουμε τις επιπτώσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης

Είχα παρουσιάσει το σχέδιο για νέο ΕΣΥ με ενίσχυση προσωπικού και υποδομών είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας ειδική αναφορά στην επίσκεψή του το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας προσθέτοντας΄οτι θα παρακολουθεί προσωπικά το project για τις αλλαγές στο ΕΣΥ.

Σχετικά Άρθρα