Γαλλία: Σε σοκ η πρώην σύζυγος του δράστη – Φώναζε το όνομα του Χριστού ενώ μαχαίρωνε

 Γαλλία: Σε σοκ η πρώην σύζυγος του δράστη – Φώναζε το όνομα του Χριστού ενώ μαχαίρωνε

Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης σε παιδιά στο Ανεσί της Γαλλίας δήλωνε στους αστυνομικούς πως είναι παντρεμένος με Σουηδή, με τα γαλλικά ΜΜΕ να ψάχνουν την ταυτότητά της. Το γαλλικό δίκτυο BFMTV εντόπισε τη γυναίκα, η οποία ανέφερε πως δεν είναι πλέον μαζί, καθώς έχουν χωρίσει εδώ και οκτώ μήνες, ενώ περιέγραψε τον χαρακτήρα του ανθρώπου που σκόρπισε τον τρόμο στο Ανεσί, τραυματίζοντας με μαχαίρι τέσσερα παιδιά και δύο ενήλικες. Τα δύο παιδιά και ο ένας ενήλικας είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, της οποίας δεν δόθηκαν τα στοιχεία, είχαν χωρίσει πριν από οκτώ μήνες κι αυτός έφυγε από τη Σουηδία πριν από τέσσερις μήνες και δεν είχε λάβει νέα του από τότε. Ανέφερε, επίσης, πως κατάγεται από την πόλη Αλ Χασάκε της Συρίας, περιοχή που ως το 2011 φιλοξενούσε μία μεγάλη χριστιανική κοινότητα. Γνωρίστηκαν πριν από πέντε χρόνια στην Τουρκία, όπου σπούδαζαν εξ αποστάσεως Νοσηλευτική, και την ακολούθησε στη συνέχεια στο Τρολχάταν της Σουηδίας, όπου έμεναν μαζί και εκεί βρήκε δουλειά και στέγη.

«Δεν ξέρω τι του συνέβη, αυτό που μου λέτε, είναι τρομερό. Όμως δεν έχω επαφή μαζί του, δεν ξέρω πού ζει, ούτε πώς πάει ψυχολογικά», είπε η πρώην σύζυγος, η οποία ήταν σε κατάσταση σοκ μόλις άκουσε ότι ο Αμπνταλμασί Χ. είναι ο δράστης της επίθεσης.

«Αυτός; (…) Θεέ μου, ήταν τόσο ευγενικός, δεν καταλαβαίνω. Όσο ήμασταν μαζί, φρόντιζε το παιδί μας», σχολίασε η Σουηδή πρώην σύζυγος.

Οι δυο τους χώρισαν πέρυσι, γιατί ο δράστης δεν κατάφερε να πάρει τη σουηδική υπηκοότητα και αποφάσισε να φύγει για τη Γαλλία. Αυτή δεν ήθελε να φύγει από τη Σουηδία και κατέληξαν στο διαζύγιο.

«Δεν έχω πια πολλά νέα, έδειχνε πολύ φευγάτος. Έφυγε πριν από οκτώ μήνες. Μου τηλεφώνησε πριν από τέσσερις μήνες, έμενε σε μία εκκλησία. Αλλά δεν ξέρω πολλά περισσότερα, ήταν σε επαφή κυρίως με την οικογένειά του, που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες» εξήγησε η νεαρή γυναίκα, που είναι επίσης από χώρα της Μέσης Ανατολής.

Φώναζε το όνομα του Ιησού Χριστού ενώ μαχαίρωνε τα παιδιά

Όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο, ο Σύρος δράστης παραμένει υπό κράτηση, ενώ ερευνώνται τα κίνητρα της πράξης του. Πέραν του μαχαιριού δεν είχε άλλο όπλο πάνω του, ενώ μάρτυρας ανέφερε πως κυκλοφορούσε στο πάρκο «χωρίς να πει λέξη» πριν κάνει την επίθεση στα μικρά παιδιά.

Σε βίντεο που αναφέρει πως έχει στην κατοχή του το BFMTV, αλλά δεν δημοσίευσε, ο δράστης σηκώνει το χέρι του ψηλά πριν αρχίσει την επίθεση και φωνάζει τη φράση «Στο όνομα του Ιησού Χριστού».

Φορώντας μια μπαντάνα στο κεφάλι και με το στιλέτο στο χέρι μπήκε στην παιδική χαρά και άρχισε να μαχαιρώνει ένα παιδί που βρισκόταν σε παιδικό καρότσι, ενώ η συνοδός του έδινε μάχη με τον δράστη για να το προστατεύσει.

Ο δράστης, κρατώντας πάντα το μαχαίρι στο χέρι, κάνει κύκλους στην παιδική χαρά, προφανώς ψάχνοντας το επόμενο θύμα του, και επιστρέφει μαχαιρώνοντας εκ νέου το παιδί στο καρότσι που είχε χτυπήσει και νωρίτερα. Την ίδια ώρα, άλλες έντρομες μαμάδες με τα παιδιά τους αγκαλιά, κυριολεκτικά παγωμένες από τον φόβο, προσπαθούν να βρουν διέξοδο για να γλιτώσουν από τον δράστη.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο φαίνεται και ένας άνδρας, έχοντας ως ασπίδα του μια τσάντα πλάτης, να επιχειρεί καθ’ όλη τη διάρκεια της επίθεσης να ακινητοποιήσει τον δράστη, ακολουθώντας τον κατά πόδας.

Σχετικά Άρθρα