Τσίπρας/Καταθέτει το νέο πρόγραμμα στην κοινωνία με 7 βασικά σημεία – “Χαραμάδες” αναστροφής των συσχετισμών

 Τσίπρας/Καταθέτει το νέο πρόγραμμα στην κοινωνία με 7 βασικά σημεία – “Χαραμάδες” αναστροφής των συσχετισμών

Έχοντας δίπλα του τους αρχιτέκτονες της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια ο Αλέξης Τσίπρας χτίζει το νέο προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ. Σοβαρότητα και αξιοπιστία το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει στη μεσαία τάξη και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Στην Κουμουνδούρου μετά από πολλούς μήνες καθήλωσης σε μια ατζέντα μικροπολιτικής που επέβαλε όλο το προηγούμενη περίοδο η ΝΔ βλέπουν τώρα να ανοίγονται χαραμάδες αναστροφής του αρνητικού συσχετισμού.

Το φιάσκο της κοστολόγησης με τις λαθροχειρίες του Άκη Σκέρτσου και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη και την αποκάλυψη ότι ποτέ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν ασχολήθηκε με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αρχή.

  • Μπορεί η ζημιά να έγινε στην προηγούμενη εκλογική περίοδο ωστόσο στη φάση ανασύνταξης που βρίσκεται η Κουμουνδούρου το γεγονός ότι ο κ. Σκέρτσος δεν κατάφερε αντικρούσει τον Μάκη Βορίδη ότι τελικά δεν υπήρχε καμία νομική δυνατότητα το ΓΛΚ να προχωρήσει σε καμία τέτοια ενέργεια αποκάλυψε και το πραγματικό αδιέξοδο της ΝΔ.

Η πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα να κοστολογηθούν τα προγράμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από το ΓΛΚ με την προϋπόθεση ενός debate με τον κ. Μητσοτάκη λειτούργησε αποκαλυπτικά.

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνουν όπως προσχηματικά αρνήθηκε τον απευθείας διάλογο με τον κ. Τσίπρα έτσι και τώρα το εφεύρημα της κοστολόγησης στο παρά πέντε των εκλογών ήταν απλώς το προπέτασμα καπνού για να κρύψει η ΝΔ το δικό της πρόγραμμα.

Γιατί ο στόχος της ΝΔ δεν είναι άλλος από το να αποκλείσει με κάθε τρόπο τη δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να αναμετρηθεί ως η αντίρροπη δύναμη στο πολιτικό σκηνικό ως η δεύτερη και μοναδική πρόταση διακυβέρνησης.

  • Μόνο το γεγονός ότι επι ΝΔ το 60% των φόρων που εισπράττει το κράτος είναι από την έμμεση φορολογία δηλαδή από ΦΠΑ και ΕΦΚ είναι αποκαλυπτικό για τις μελλοντικές προθέσεις στη φορολογία των πολιτών και την επόμενη τετραετία.

Μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2023 από την κατανάλωση η κυβέρνηση εισέπραξε 1,5 δισ.€ ανεβάζοντας τα συνολικά έσοδα στα 6 δισ.

Σοβαρότητα και αξιοπιστία

Η αχίλλειος πτέρνα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αξιοπιστία λένε οι αυστηροί κριτές του, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στη σοβαρότητα. Για το λόγο αυτό στη σημερινή παρουσία του ανανεωμένου προγράμματος του κόμματος ο κ. Τσίπρας θα έχει μαζί του τους κ. Χουλιαράκη και Τσακαλώτο όπως και τους Χαρίτση και Αχτσιόγλου.

Η παρουσία ιδιαίτερα των δυο πρώτων στοχεύει στην αποκατάσταση του κυβερνητικού προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου έχει αρχίσει να επικρατεί η ανάγκη να διορθωθεί ο τρόπος με τον οποίο απευθύνεται το κόμμα και τα στελέχη του στην κοινωνία μη αποποιούμενοι πλέον του κυβερνητικού τους παρελθόντος.

Το σοκ Κατρούγκαλου φαίνεται ότι έχει προκαλέσει μεγάλη επίδραση και αφύπνιση στο οικοσύστημα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αντιλαμβάνεται τώρα περισσότερο την ανάγκη ο λόγος του να είναι κυβερνητικός και με την ευθύνη του κυβερνητικού παρελθόντος.

Συνθήματα

Η Κουμουνδούρου στη στροφή που κάνει ταυτόχρονα και στις ρίζες της πολιτικής με έμφαση στην Αριστερή ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει και ένα σύνθημα από το 3ο Συνέδριο του κόμματος.

  • «Δίκαιη Κοινωνία – Ευημερία για όλους» είναι το νέο σλόγκαν με το πρώτο να συνδέει το πρόγραμμα διακυβέρνησης «Ελλάδα 2027» με το διαχρονικό αίτημα για ευημερία.

Απόψε στο Χαλάνδρι ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει αναλυτικά και τα επτά βήματα για την επόμενη τετραετία τα οποία μάλιστα θα τύχουν και αναλυτικότερης παρουσίασης τις επόμενες ημέρες σε θεματικές εκδηλώσεις και με στοχευμένες παρεμβάσεις στους αντίστοιχους επαγγελματικούς κλάδους και κοινωνικές ομάδες.

  • 1. Ανασυγκροτούμε το παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο: για μια δίκαιη, βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη
  • 2. Ενισχύουμε το εισόδημα,  θωρακίζουμε την αγοραστική του δύναμη
  • 3. Θέτουμε στο επίκεντρο τους εργαζόμενους και το δικαίωμα στην εργασία
  • 4.  Δημιουργούμε ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ
  • 5.  Ενισχύουμε τη δημόσια παιδεία
  • 6. Δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για όλους με ισχυρή κοινωνική προστασία
  • 7. Εγγυόμαστε το δικαίωμα σε αξιοπρεπή στέγη, προστατεύουμε την πρώτη κατοικία

Σχετικά Άρθρα