Νέα Ιωνία: Ένοπλη ληστεία στο σπίτι γνωστού επιχειρηματία – “Ήταν ευγενικοί, δεν μας χτύπησαν”

 Νέα Ιωνία: Ένοπλη ληστεία στο σπίτι γνωστού επιχειρηματία – “Ήταν ευγενικοί, δεν μας χτύπησαν”

Σε θρίλερ εξελίχτηκε το βράδυ της Τρίτης για μία οικογένεια γνωστού επιχειρηματία στη Νέα Ιωνία Αττικής, όταν διαρρήκτες κατάφεραν να μπουν από το μπαλκόνι του 4ου ορόφου στο διαμέρισμά τους. Ήταν λίγο μετά τις 02.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης όταν τρεις δράστες στόχευσαν στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Σαπουτζάκη. Μέσα, βρισκόταν ένας 78χρονος επιχειρηματίας με τη σύζυγό του και την κόρη τους. Ο άνδρας που έπεσε θύμα ληστείας, μίλησε στο MEGA.

«Δύο η ώρα, δύο και τέταρτο μπήκανε στο σπίτι. Πηδήξανε από τη διπλανή πολυκατοικία, τέταρτο με τέταρτο (σ.σ. όροφο). Τα γνωστά, αυτά που κάνουν αυτοί οι λωποδύτες. Μας απείλησαν, θέλανε κάποια λεφτά, ήταν πολύ ευγενικοί, πήραν κάποια χρήματα και φύγανε».

Οι δράστες, αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα, ξύπνησαν την οικογένεια του επιχειρηματία για να τους καθοδηγήσουν και να βρουν πιο σύντομα χρήματα και κοσμήματα.

Όπως λέει ο 78χρονος, δεν έκαναν χρήση βίας, κρατούσαν όμως όπλα για εκφοβισμό.

«Μας είχανε υπό επιτήρηση. Και εμένα και την κόρη μου και τη γυναίκα μου, μας είχαν υπό επιτήρηση, δεν άσκησαν βία».

«Μου έκανε εντύπωση η ευγένειά τους»

Αν και αρκετά τρομοκρατημένοι από τους τρεις αγνώστους που εισέβαλαν στο σπίτι τους, μεγάλη εντύπωση τούς προκάλεσε η… ευγένειά τους.

«Μου έκανε και εντύπωση η ευγένειά τους. Δε μας ακούμπησε κανένας. Μας λέει συγκεκριμένα: ‘δεν είμαστε κακοποιοί. Κλέφτες είμαστε’».

Οι δράστες, όταν πήραν στην κατοχή τους χρήματα και κοσμήματα από το σπίτι, είπαν στον 78χρονο να τους οδηγήσει στο ισόγειο της πολυκατοικίας που διατηρεί επιχείρηση.

Εκεί, υπό τις εντολές τους, άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και τους έδωσε όσα χρήματα υπήρχαν.

Οι τρεις δράστες κατάφεραν να φύγουν με ένα ποσό άνω των 9.500 ευρώ και κοσμήματα ανεκτίμητης αξίας.

Σχετικά Άρθρα