Δυσάρεστα νέα για τον Ιούνιο – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

 Δυσάρεστα νέα για τον Ιούνιο – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Με άστατο καιρό θα κυλήσει όλος ο Ιούνιος, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη. Οι μπόρες και οι συννεφιές φαίνεται πως θα μας απασχολήσουν καθόλη τη διάρκεια του πρώτου μήνα του καλοκαιριού.

Αυτή η εβδομάδα, τουλάχιστον, θα έχει ήπιες καιρικές συνθήκες, όμως οι μπόρες δεν θα λείπουν κατά τις απογευματινές ώρες, με τα μεγάλα αστικά κέντρα, Αττική και Θεσσαλονίκη να μην επηρεάζονται από τις βροχές.

Ειδικότερα, για σήμερα θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια με κάποιες συννεφιές προς το μεσημέρι και μπόρες σε κεντρική και βόρεια χώρα το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κυμαίνεται κοντά στους 30 βαθμούς κελσίου, ενώ ένα βοριαδάκι της τάξεως των 6 μποφόρ θα φυσάει στο Αιγαίο.

Σήμερα, πιθανότατα μπόρες θα ξεσπάσουν προς το απόγευμα σε Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός, με την ηλιοφάνεια να επικρατεί, ενώ θα σχηματιστούν κάποιες συννεφιές που δεν προβληματίζουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη.

Πέμπτη και Παρασκευή δεν περιμένουμε κάτι αξιόλογο, ωστόσο θα έχουμε ασθενείς βροχές προς τα θαλάσσια τμήματα και μπόρες στα βόρεια και κεντρικά τμήμα της χώρας το απόγευμα.

Το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, έρχεται μία νέα διαταραχή με τον καιρό να μας τα χαλά και πάλι και την αστάθεια να γίνεται πιο έντονη. Μπόρες αναμένονται από το μεσημέρι και έπειτα προς τη βόρεια και κεντρική χώρα, αλλά και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Ο υδράργυρος παραμένει στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα