Βορίδης “αδειάζει” Σκέρτσο: Το ΓΛΚ δεν έχει τη νομική δυνατότητα να κοστολογήσει προγράμματα κομμάτων (vid)

 Βορίδης “αδειάζει” Σκέρτσο: Το ΓΛΚ δεν έχει τη νομική δυνατότητα να κοστολογήσει προγράμματα κομμάτων (vid)

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στο φερόμενο ως έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως το ΓΛΚ δεν έχει τέτοιου είδους νομική δυνατότητα. Υπνθυμίζεται ότι ο Άκης Σκέρτσος είχε παρουσιάσει έγγραφο αρχικά στον ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών ήταν καλεσμένος στο MEGA, και ρωτήθηκε συγκεκριμένα για το αν μπορεί να πάρει ο Τσίπρας ή ο Ανδρουλάκης το πρόγραμμα της ΝΔ και να το πάνε στο ΓΛΚ και να ζητήσουν κοστολόγηση και αντίστοιχα να πάρει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ και να ζητήσει κοστολόγηση στο ΓΛΚ.

Ο Μάκης Βορίδης απάντησε όχι καθώς δεν υπάρχει αυτή η νομική δυνατότητα. Συγκεκριμένα ανέφερε «τώρα το νομικό ζήτημα αν αυτή την στιγμή το ΓΛΚ και δη άνευ της συναίνεσης των κομμάτων έχει τη νομική δυνατότητα να κάνει μία τέτοια κοστολόγηση πράγματι είναι ερωτηματικό, νομίζω πως όχι».

Παράλληλα, ανέφερε, ότι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν τα κόμματα να κοστολογηθούν τα προγράμματά τους από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: «Όμως, αν το κάθε κόμμα συναινέσει γιατί αναγνωρίζω την τεχνογνωσία το κύρος την αυθεντία όχι στο ΓΛΚ, στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, θεωρώ ότι τότε έχουμε μία καλή όδευση».

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ Ο ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ:

Σχετικά Άρθρα