Μητσοτάκης/Περιοδείες στον βορρά με το βλέμμα στο κόμμα ΝΙΚΗ – Επιθετική ρητορική ή ήπιοι τόνοι;

 Μητσοτάκης/Περιοδείες στον βορρά με το βλέμμα στο κόμμα ΝΙΚΗ – Επιθετική ρητορική ή ήπιοι τόνοι;

Με το βλέμμα στραμμένο στο βορρά και με στόχο τη Νίκη ξεκινάει και πάλι το πρόγραμμα των περιοδειών του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα βαριά χαρτιά της ΝΔ ήδη οργώνουν τη Βόρεια Ελλάδα προσπαθώντας να μαζέψουν τις διαρροές προς τα δεξιά ή τουλάχιστον να ψαλιδίσουν τα υψηλά ποσοστά που κατέγραψε το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ από σήμερα Τρίτη θα περιοδεύσει σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις που η Νίκη σημείωσε υψηλά ποσοστά, όπως είναι για παράδειγμα η Καβάλα, η Θάσος και η Δράμα ενώ στο πρόγραμμα των επόμενων ημερών βρίσκεται η Πιερία και η Πέλλα.

Ταυτόχρονα όμως η ΝΔ ανεβάζει «στροφές» μπαίνοντας στη τελική ευθεία της κάλπης, υιοθετώντας μια σαφώς πιο επιθετική ρητορική απέναντι στη Νίκη.

«Οι θέσεις που εκφράζει  είναι πράγματι σκοταδιστικές και μάς γυρνούν σε άλλες εποχές. Παράλληλα, εργαλειοποιεί ωμά το θρησκευτικό συναίσθημα προκειμένου να υπηρετήσει άλλες, κρυφές πολιτικές ατζέντες», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

  • Ωστόσο την τελευταία φορά που είχε επισκεφτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη βόρεια Ελλάδα είχε υιοθετήσει ηπιότερους τόνους στη ρητορική του καλώντας τους πολίτες να αναλογιστούν ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες στην πράξη και ποιοι είναι οι πατριώτες της θεωρίας. 

Παράταυτα, η ΝΔ θα συνεχίσει να επιμένει εμφατικά στην άποψη πως σε μια εποχή πολλαπλών εξωγενών προκλήσεων η χώρα χρειάζεται ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Και σε αυτό το πλαίσιο, απο την Πειραιώς, συνδέουν το μεταναστευτικό με την αυτοδυναμία της ΝΔ και το νόμο της απλής αναλογικής που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.  

  • Στελέχη της Πειραιώς επισημαίνουν πως τις  τελευταίες ημέρες τα κυκλώματα λαθροδιακινητών με την ανοχή των τουρκικών Αρχών επιχειρούν να εκμεταλλευτούν αφενός τη χαμηλή στάθμη των νερών στον Έβρο και αφετέρου  τη μεταβατική κατάσταση στη χώρα με την ύπαρξη υπηρεσιακής κυβέρνησης για να προωθήσουν ομάδες μεταναστών στο ελληνικό έδαφός.  

«Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει την τάση ανάπτυξης εκτάκτων απειλών και κινδύνων στη διάρκεια μεταβατικών περιόδων και την ανάγκη ισχυρής και σταθερής Κυβέρνησης,  ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει το ατόπημα που διέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζοντας για καιροσκοπικούς -μικροκομματικούς λόγους την απλή αναλογική» σημειώνουν. 

Απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί «ρουσφέτια της ΝΔ» σχετικά με τη σύλληψη των πέντε συνοριοφυλάκων στον Έβρο, τονίζουν πως «πρόκειται για επανάληψη της γνωστής τακτικής των fake news, στην οποία έχει επενδύσει επανειλημμένα ο ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνοντας ότι η απόσπαση των δύο συνοριοφυλάκων σε θέσεις ευθύνης έγινε έναν χρόνο πριν τις εκλογές του 2019 δηλαδή επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ .

Σχετικά Άρθρα