Κοιτάζαμε τον Κασιδιάρη και μας προσπέρασε ο Νατσιός…

 Κοιτάζαμε τον Κασιδιάρη και μας προσπέρασε ο Νατσιός…

Όταν οι κεραίες των μέσων ενημέρωσης και η αντιπαράθεση των κομμάτων (σκοπίμως, φυσικά) είχαν στραφεί για αρκετές εβδομάδες -πριν τις εκλογές της 21ης Μαϊου- στον Ηλία Κασιδιάρη, στο αν θα αποκλειστεί ή όχι το κόμμα του από τον Άρειο Πάγο, και -ακόμα περισσότερο- στο που θα διασπαρούν οι ψηφοφόροι του (μετά τον αποκλεισμό), μία άλλη ακροδεξιά παραφυάδα γινόταν αγριόχορτο και έμενε στο απυρόβλητο. Η “Νίκη” του Δημήτρη Νατσιού, η οποία, τελικά, φαίνεται πως κέρδισε αρκετές από τις δυνητικές ψήφους του Κασιδιάρη στην Βόρεια Ελλάδα.

Η θεωρία ό,τι δήθεν οι χρυσαυγίτικες ψήφοι θα κατέληγαν στον ΣΥΡΙΖΑ διαψεύσθηκε παταγωδώς. Θεωρία την οποία προήγαγαν αρκετά ΜΜΕ, ακόμα και στελέχη της Ν.Δ, από την άλλη, όμως, αποδείχθηκε επιπλέον, πως η αμφισημία του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τους πιθανώς παραπλανημένους πρώην ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ήταν τουλάχιστον ατυχής.

Κοιτάζαμε όλοι τον Κασιδιάρη και τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που προσφέρθηκε να γίνει μαριονέτα του φυλακισμένου χρυσαυγίτη και δεν προσέξαμε πως σιγά σιγά σκαρφάλωνε στα μπαλκόνια της Βουλής ο ακροδεξιός κισσός. Πολλοί έμαθαν την “Νίκη” στο παραβάν της 21ης Μαϊου, όταν πήραν στα χέρια τους τα ψηφοδέλτια. Άλλοι την άκουσαν για πρώτη φορά όταν -στο παραπέντε- είδαν την επωνυμία της στις δημοσκοπήσεις με ποσοστά κοντά στο 2%. Ήταν εκεί, όμως, στην Πιερία, το Κιλκίς, στην Θεσσαλονίκη, στο κανάλι της στο YouTube με δεκάδες χιλιάδες views.

Αλλά και όταν την έμαθαν, όσοι την έμαθαν, δεν έδωσαν σημασία για τον γραφικό, όπως τον αποκαλούσαν, δάσκαλο που ατσαλάκωτος μιλούσε από καθέδρας για το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, για την προδοσία Τσίπρα με την Συμφωνία των Πρεσπών, για την οικογένεια Μητσοτάκη, για την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Κι ακόμα περισσότερο, για την απαγόρευση των αμβλώσεων, για τα …κουτάλια που μαγνητίζονται από το εμβόλιο του covid, για του Χριστού την Πίστη την Αγία, για τις χαμένες πατρίδες, για την ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας, για τα σχολικά βιβλία που μεταδίδουν …ανωμαλίες και άλλα πολλά. Το γεγονός ότι αρκετά απ΄ αυτά υπήρχαν κάποτε στα εγχειρίδια των νεοναζί και στην προπαγάνδα των αντιεμβολιαστών, δεν μας έκανε εντύπωση.

Ακροδεξιά δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή και οι πολιτικοί της επίγονοι. Η ακροδεξιά καιροφυλακτεί, είτε κομματικά στεγασμένη, είτε άστεγη. Έχει την δύναμη να μεταλλάσσεται, να προσαρμόζεται και φοράει προσωπεία. Στην επόμενη Βουλή είναι πιθανό να εκπροσωπηθεί από την μικρή λεγεώνα του κ. Νατσιού με ρομφαία το εμπόριο της πίστης και της πατρίδας. Θα αποτελεί ένα ακόμα “κατόρθωμα” της τυφλότητας του πολιτικού μας συστήματος και της ρηχότητας μερίδας του εκλογικού μας σώματος.

Συμβαίνει, βεβαίως, και αλλού. Σωστά. Στην Γερμανία, οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το ακροδεξιό (αν και μεταλλαγμένο) AfD να σκαρφαλώνει δημοσκοπικά στην δεύτερη θέση, πάνω από το SPD του καγκελάριου Όλαφ Σολτς…

Σχετικά Άρθρα