Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Παίζει ακροδεξιά παιχνίδια με “κυπατζίδικες” διαρροές για τη Θράκη

 Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Παίζει ακροδεξιά παιχνίδια με “κυπατζίδικες” διαρροές για τη Θράκη

«Κάθε μέρα που περνάει ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την αλαζονεία με την οποία βλέπει όχι μόνο τους ψηφοφόρους της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά κάθε πολίτη που δεν τον ψήφισε» τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντώντας στον Άκη Σκέρτσο.  «Αν ενδιαφερόταν για την αντιμετώπιση της επιρροής της Τουρκίας στη Θράκη θα είχε προχωρήσει τόσα χρόνια σε έστω ένα από τα βήματα τα οποία υποκριτικά (όπως φάνηκε) στήριξε η ΝΔ στη Διακομματική Επιτροπή του 2020» υπογραμμίζει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλήγει τονίζοντας ότι: «Αντ’ αυτού επιμένει για, ψηφοθηρικούς λόγους, να γυρίζει τον διάλογο για τη Θράκη σε σκοτεινές εποχές, να παίζει ακροδεξιά παιχνίδια με κυπατζίδικες διαρροές και να δημιουργεί ένταση επιχειρώντας να διχάσει τους πολίτες της περιοχής. Θα μας βρίσκει κάθε μέρα απέναντί του» .

Σημειώνεται ότι κατά την σημερινή (6/6) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εξαπέλυσε εκ νέου κατηγορίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι οι δύο εκλεγμένοι βουλευτές του κόμματος στην κάλπη της 21ης Μαΐου, Φερχάτ Οζγκιούρ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Ροδόπης και Ξάνθης αντιστοίχως, είναι «ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου». Μάλιστα κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να τους αποπέμψει. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από πλευράς του σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «τη Ροδόπη υπήρξε όντως ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Και αυτό είναι πρόβλημα».

Ακολούθησε ανακοίνωση στην οποία το εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είχε ότι «η επιλογή υποψηφίων που υιοθετούν την πιο ακραία τουρκική προπαγάνδα, μιλούν ανοιχτά για τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και υποστηρίζονται εμφανώς από το τουρκικό προξενείο -όπως και ο κ. Ζεϊμπέκ που εξελέγη στην Ξάνθη- προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κριτήρια με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού».

Αναλυτικά η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 

Κάθε μέρα που περνάει ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την  αλαζονεία με την οποία βλέπει όχι μόνο τους ψηφοφόρους της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά κάθε πολίτη που δεν τον ψήφισε. 

Αν ενδιαφερόταν για την αντιμετώπιση της επιρροής της Τουρκίας στη Θράκη θα είχε προχωρήσει τόσα χρόνια σε έστω ένα από τα βήματα τα οποία υποκριτικά (όπως φάνηκε) στήριξε η ΝΔ στη Διακομματική Επιτροπή του 2020. 

Αντ’ αυτού επιμένει για, ψηφοθηρικούς λόγους, να γυρίζει τον διάλογο για τη Θράκη σε σκοτεινές εποχές, να παίζει ακροδεξιά παιχνίδια με κυπατζίδικες διαρροές και να δημιουργεί ένταση επιχειρώντας να διχάσει τους πολίτες της περιοχής. 

Θα μας βρίσκει κάθε μέρα απέναντί του.

Σχετικά Άρθρα