Χαρίτσης: Τα προβλήματα παραμένουν στην κοινωνία – Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοντά στις απόψεις των πολιτών

 Χαρίτσης: Τα προβλήματα παραμένουν στην κοινωνία – Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοντά στις απόψεις των πολιτών

Ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή LIVE NEWS. Ο κ. Χαρίτσης αρχικά μίλησε για την διακομματική επιτροπή.

«Ο κ. Μητσοτάκης υπαναχώρησε από την θέση που είχε εκφράσει πριν την 21η Μαΐου και θα πάμε μόνο σε ένα ντιμπέϊτ των πέντε αρχηγών κομμάτων. Για εμένα αυτό είναι ένα έλλειμμα Δημοκρατίας σε μία περίοδο, όπου ο κόσμος πρέπει να ακούσει τις προτάσεις των κομμάτων πώς θα πάει η χώρα μπροστά».

Και πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης: «Είχαμε εκλογές που ήταν βουβές και ο κόσμος δεν ενημερωνόταν, αυτό πρέπει να αλλάξει. Βεβαίως είχαμε ευθύνη και το ”πληρώσαμε” εκλογικά. Όμως τα προβλήματα παραμένουν, ελληνική κοινωνία δεν άφησε πίσω της τα προβλήματα επειδή υπήρχε συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα την 21η Μαΐου».

Ενώ για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου σχολίασε ο κ. Χαρίτσης: «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έφθασε στοκ κόσμο, δεν μπορέσαμε να την επικοινωνήσουμε με τον κόσμο, αυτό είναι δική μας ευθύνη».

«Πιο κοντά είναι οι απόψεις του κόσμου με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»

Στην συνέχεια ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «πιο κοντά είναι οι απόψεις του κόσμου με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τα Market Pass που δίνονταν από την Νέα Δημοκρατία.

Και επεξήγησε σχετικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ: «Η διαφορετική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί είναι η μείωση των έμμεσων φορολογικών υποχρεώσεων, που πλήττουν πρωτίστως τα ασθενέστερα στρώματα κι όχι τους πλούσιους, όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ χθες».

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την φορολόγηση των υπερκερδών στον τομέα της Ενέργειας

«Από την φορολόγηση στα υπερκέρδη της ενέργειας, αυτά θα τα γυρίσουμε στην κοινωνία. Όλο το δεύτερο εξάμηνο του ’21 και όλο το 2022 κατά τις οποίες τα υπερκέρδη στην ενέργεια και στα πετρελαιοειδή άγγιξαν τα 6 δις ευρώ. Εμείς λέμε ότι εδώ υπάρχουν υπερκέρδη που συσσωρεύτηκαν την περίοδο του πληθωρισμού, κι αυτά πρέπει να επιστρέψουν στην κοινωνία».

Ο Αλέξης Χαρίτσης για το μεταναστευτικό και τον φράχτη του Έβρου

«Η αλήθεια είναι ότι στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, που αποτελεί ένα παγκόσμιο ζήτημα, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Εμείς λέμε ότι πρέπει να εξετάσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας. Όμως δεν πρέπει να χάνουμε το δάσος και το δάσος είναι ότι εδώ έχουμε μία τεράστια κρίση την οποία θα πρέπει η χώρα μας να την διεθνοποιήσει και πρέπει κι η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της».

Σχετικά με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο εν λόγω ζήτημα ξεκαθάρισε ο κ. Χαρίτσης: «Το βασικό είναι να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα συνολικά. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, με επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, με επιστροφή αυτών που δεν δικαιούνται  άσυλο στις χώρες προέλευσης και και βεβαίως με μεταφορά στην Ευρώπη αυτών που δικαιούνται την μεταφορά. Αυτή είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος, οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείται από την ΝΔ επειδή θέλει να ”χαϊδέψει” συγκεκριμένα ακροδεξιά αυτιά που φοβάται ότι τα χάνει ενόψει των εκλογών και κοροϊδεύει την κοινωνία».

Σχετικά Άρθρα