Daily Mail: 8 εναλλακτικοί προορισμοί στην Ελλάδα για ήσυχες και υπέροχες διακοπές

 Daily Mail: 8 εναλλακτικοί προορισμοί στην Ελλάδα για ήσυχες και υπέροχες διακοπές

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Daily Mail, προσφέρει μερικά από τα πιο μαγευτικά τοπία σε όλο τον κόσμο και παραλίες για τις οποίες θα πέθαινε κανείς. Το μειονέκτημα όμως, σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, είναι πως οι τουρίστες από όλο τον κόσμο το έχουν καταλάβει ήδη – με hotspots όπως η Κρήτη, η Μύκονος και η Σαντορίνη να γεμίζουν από ξένους την καλοκαιρινή περίοδο.

Η χώρα όμως, έχει πολλά κρυμμένα διαμάντια για να ανακαλύψει κανείς εντυπωσιακές εναλλακτικές σε σχέση με τα υπερπλήρη νησιά. Η Daily Mail προτείνει μάλιστα 8 εναλλακτικούς προορισμούς, όπου δε θα χρειαστεί δώσετε τη «μάχη» της ξαπλώστρας.

Παξοί

Οι Παξοί είναι «ασυνήθιστα καταπράσινοι και ακόμα σε μεγάλο βαθμό παρθένοι» σύμφωνα με το Rough Guides, το οποίο αναφέρει ότι είναι «ιδιαίτερα αγαπημένος προορισμός για τα ιστιοφόρα».

Το μέγεθος δεν έχει σημασία για το μέρος αυτό, το οποίο είναι «το μικρότερο από τα κύρια νησιά του Ιονίου, μόλις 12 χιλιόμετρα επί 4 χιλιόμετρα» προσθέτει.

Το νησί είναι γεμάτο με ντελικατέσεν και μπουτίκ, καθώς και αρκετές παραλίες, συμπεριλαμβανομένου του κόλπου «Ερημίτης», ο οποίος επαινείται συχνά στο Tripadvisor για την «εκπληκτική» του θέα, με έναν κριτικό μάλιστα, να την χαρακτηρίζει «must-see».

Φολέγανδρος

Συχνά την συγκρίνουν με την δημοφιλή Σαντορίνη, αλλά η κοντινή Φολέγανδρος θεωρείται μια πιο ήσυχη εναλλακτική λύση στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων.

Πρόκειται για ένα νησί «ιδανικός για ήρεμες διακοπές» με «λαχταριστή κουζίνα, εκπληκτικές παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου και απομονωμένους όρμους» σύμφωνα με τον ΕΟΤ.

Αυτός ο προορισμός εκτός πεπατημένης γοητεύει τους επισκέπτες με την ανέγγιχτη ομορφιά των παραλιών του, το φωτεινό γαλάζιο των νερών του και το ανόθευτο στυλ της αρχιτεκτονικής του, προσθέτει.

Χερσόνησος της Μάνης

Συχνά οι τουρίστες προτιμούν τα νησιά. Ωστόσο η Μάνη, έχει «μερικά από τα πιο δραματικά και ποικίλα τοπία» και εξακολουθεί να είναι «θαυμάσια ανεξερεύνητη».

Αυτό αναφέρει το Lonely Planet, προσθέτοντας πως η «άγρια, τραχιά περιοχή» προσφέρει πολλές ευκαιρίες για υπαίθριες περιπέτειες, από τους «απότομους πρόποδες των χιονισμένων βουνών του Ταΰγετου, μέχρι τους παρθένους παράκτιους όρμους, και από τα μικροσκοπικά χωριά που φωλιάζουν ανάμεσα σε ελαιώνες, τα οποία συνδέονται με περιπατητικά μονοπάτια, μέχρι τα άγονα τοπία στο νότιο τμήμα της χερσονήσου, γεμάτα με εγκαταλελειμμένους πέτρινους πύργους».

Νάξος

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και «προσφέρει πολλά για τα χρήματα που θα δώσετε» σύμφωνα με το Lonley Planet. «Δε χρειάζεται να διανύσετε πολλά χιλιόμετρα για να βρείτε απομονωμένες παραλίες, ατμοσφαιρικά ορεινά χωριά, αρχαία μνημεία και λατομεία μαρμάρου» προσθέτει.

Όπως και η κοντινή Μύκονος, η κεντρική πόλη του νησιού, η «Χώρα», «έχει μια πανέμορφη προκυμαία και έναν ιστό από απότομα πλακόστρωτα σοκάκια κάτω από το κάστρο της στην κορυφή του λόφου» καθώς και «οχυρωμένα βενετσιάνικα αρχοντικά». Όσο για τις παραλίες της, έχουν καταταχθεί στις 10 καλύτερες στον κόσμο από τα βραβεία Tripadvisor Travellers’ Choice Awards.

Σάμος

Το νησί της Σάμου διαθέτει ένα «εξαιρετικό φυσικό τοπίο» που προσφέρει «όμορφες παραλίες, καλό κρασί και μνημεία με μεγάλη πολιτιστική σημασία» σύμφωνα με τον ΕΟΤ. «Όπου κι αν κατευθυνθείτε, θα δείτε βουνά, σπήλαια και χαράδρες. Η παρθένα φύση θα σας εντυπωσιάσει» προσθέτει.

Το νησί διαθέτει γραφικά ψαροχώρια και γαλαζοπράσινα νερά, όπως επίσης καταρράκτες και δύο μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco – την «οχυρωμένη αρχαία πόλη του Πυθαγορείου και τον αρχαίο ναό της Ήρας».

Σε μια κριτική στο Tripadvisor, ο χρήστης «Patrik Z» σχολίασε ότι πρόκειται για ένα «απίστευτο» νησί με «πολύ καθαρά νερά» και πρόσθεσε πως «πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφθείτε».

Σκόπελος

Παρά την πρωταγωνιστική της εμφάνιση στην ταινία Mamma Mia του 2018, η Σκόπελος «έχει καταφέρει να διατηρήσει τη χαμηλών τόνων γοητεία της», σύμφωνα με το Lonely Planet.

Το νησί χαρακτηρίζεται από «πευκοδάση, ελαιώνες, κυματιστούς αμπελώνες και οπωρώνες με δαμάσκηνα και αμύγδαλα – πολλά από τα οποία βρίσκουν το δρόμο τους στην τοπική κουζίνα», αναφέρει.

Είναι «ιδιαίτερα πιο άγριο, πιο καλλιτεχνικό και πιο χαλαρό από τη γειτονική Σκιάθο» και επωφελείται από «μια σειρά από όμορφες παραλίες με άμμο και βότσαλα».

Ο ταξιδιωτικός οδηγός προσθέτει ότι οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο οικισμούς – το «υπέροχα ελκυστικό κεντρικό λιμάνι της πόλης της Σκοπέλου» και το «εξίσου απολαυστικό βορειοδυτικό χωριό της Γλώσσας».

Μεγανήσι

Το Μεγανήσι περιγράφεται ως «αυθεντική Ελλάδα» με «υπέροχους ανθρώπους» και «πολύ χαλαρή ατμόσφαιρα» σε πρόσφατες κριτικές του Tripadvisor.

Οι κριτικοί συστήνουν την παραλία Φανάρι για τα «πανέμορφα νερά» της ενώ στην παραλία Λομονάρι πρέπει να θαυμάσετε την εκπληκτική θέα, ενώ λέγεται πως είναι «ιδανική για ασφαλές κολύμπι με αναπνευστήρα ή για paddle boarding».

Πάρος

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, η Πάρος διαθέτει «εντυπωσιακά τοπία» και «μεγάλες παραλίες με κρυστάλλινα νερά καθώς και «μια καλά αναπτυγμένη τουριστική υποδομή, που θα κάνει τις διακοπές σας πραγματικά αξέχαστες».

Οι ταξιδιώτες στο Tripadvisor συνιστούν το ψαροχώρι της Νάουσας και το παραδοσιακό χωριό Λεύκες με τα ασβεστωμένα σπίτια και τις πλακόστρωτες αυλές, καθώς και την παλιά πόλη της Παροικιάς.

Σχετικά Άρθρα