Άνω Πετράλωνα: Αλληλέγγυοι απέτρεψαν έξωση πρώτης κατοικίας σε μητέρα και παιδί με ειδικές ανάγκες

 Άνω Πετράλωνα: Αλληλέγγυοι απέτρεψαν έξωση πρώτης κατοικίας σε μητέρα και παιδί με ειδικές ανάγκες

Μητέρα και παιδί με ειδικές ανάγκες κινδυνεύουν σε λίγα λεπτά να βρεθούν στον δρόμο λόγω της έξωσης που πραγματοποιεί η νέα ιδιοκτήτρια του σπιτιού στα Άνω Πετράλωνα. Άμεση για μια ακόμα φορά ήταν η παρέμβαση εργαζομένων, μαζικών φορέων, κατοίκων της γειτονιάς των Πετραλώνων για να αποτραπεί έξωση και να μην πεταχτεί στο δρόμο οικογένεια με παιδί ανάπηρο (γεγονός που επετεύχθη).

O νέος ιδιοκτήτης, απέκτησε το σπίτι μέσα από πλειστηριασμό, στον οποίο είχε προχωρήσει η πιστώτρια τράπεζα. Πρόκειται για προσφυγική κατοικία, ο πλειστηριασμός της οποίας έγινε πέρυσι. Προς το παρόν έχουν γίνει δύο δικαστήρια και στο ένα εξ αυτών έχει δικαιωθεί η οικογένεια, ενώ εκκρεμεί το επόμενο για το 2025.

Η οικογένεια που βίωσε πριν ένα χρόνο την απώλεια του πατέρα, δυσκολεύτηκε να ανταποκριθεί στις δανειακές απαιτήσεις. Ο επόμενος ιδιοκτήτης του σπιτιού απαιτεί τώρα να μπει στο ακίνητο και έτσι προχωρά στην έξωση της οικογένειας, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Σημειώνεται πως ο δήμος Αθηναίων δεν έχει παρέμβει, παρά το γεγονός ότι οφείλει να προστατέψει τους ευάλωτους πολίτες που μέσα σε λίγες ώρες μπορεί να βρεθούν στον δρόμο.

Σχετικά Άρθρα